Nove kuće čekaju mlade bračne parove

415 0

 

BOR, (TV Bor) – Odlukom da se po konkursu mladim bračnim parovima dodeli stan, Komisija za stambene odnose Opštine Bor podstakla je mnoge parove da ostanu u gradu, ali i da prošire porodicu. S obzirom na to da u Boru nisu skoro građene nove stambene jedinice, pokrenuta je ideja da se sredstvima iz stambenog fonda izgrade kuće, i krajem prošle godine završena je izgradnja kompleksa od osam kuća u naselju „Bor II“. Dvospratne kuće, sa 60 kvadrata korisnog stambenog prostora i placem od četiri ara, nalaze se na opštinskom zemljištu, gde će i u narednom peridu biti izgrađene nove stambene jedinice.

 

kuche bor 2 featured

 

„Od 2000. godine Opština Bor skoro da nije ništa gradila, posle zgrada u Novom gradskom centru, pa smo mislili da na ovaj način ustalimo praksu izgradnje stambenih jedinica, koje su znatno jeftinije nego da se izgradi kompletna zgrada. Ovih osam kuća u nizu, nalaze se na opštinskom zemljištu i u nastavku ove, takođe je opštinska parcela, pa se planira nastavak gradnje u narednom periodu, kako se bude slivao novac u stambeni fond. Moja ideja je da se sve ove kuće dodele putem konkursa, pre svega mladim bračnim parovima, naučnim radnicima i istaknutim sportistima. Tokom protekle tri godine dodelili smo tri stana mladim bračnim parovima putem javnih konkursa. Stan je dobila i Bobana Veličković, kao vrhunski sportista, a jedan je dodeljen naučnici sa Tehničkog fakulteta u Boru. Ideja je da tako podstaknemo ljude da se vrate u Bor, jer osim posla, krov nad glavom opredeljuje pre svega mlade ljude da ostanu ovde, ali i neke druge sa strane da dođu“ – rekao je Vladan Novović, predsednik Komisije za stambene odnose Opštine Bor.

 
Iako su kuće završene pre četiri meseca, još nije uvedena električna energija i nije asfaltirana ulica do kompleksa stambenih obejekata, za šta su zadužena nadležna javna preduzeća.

 

„Ostalo je da nadležne službe i preduzeća Opštine Bor završe radove. Voda je dovedena, aostalo je da se uvede struja, jer sada postoji privremeni priključak. Ono što je takođe dogovoreno i što smo obećali ljudima koji žive ovde, a što još nije urađeno, jeste asfaltiranje ulice i prilaznih staza do puta da bi ovaj kompleks dobio smisao. Ako ovde bude zemlja i ako ljudi imaju samo privremeni priključak, nećemo moći da raspišemo konkurs i onda ova ideja ne može biti relizovana do kraja“ – dodao je Novović.

 

Sve kuće biće dodeljene po konkursu, koji će biti raspisan nakon završetka ovih radova. Za izgradnju kompleksa novih kuća izdvojeno je skoro 25 miliona dinara.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X