Nove kuće čekaju mlade bračne parove

988 0

 

BOR, (TV Bor) – Odlukom da se po konkursu mladim bračnim parovima dodeli stan, Komisija za stambene odnose Opštine Bor podstakla je mnoge parove da ostanu u gradu, ali i da prošire porodicu. S obzirom na to da u Boru nisu skoro građene nove stambene jedinice, pokrenuta je ideja da se sredstvima iz stambenog fonda izgrade kuće, i krajem prošle godine završena je izgradnja kompleksa od osam kuća u naselju „Bor II“. Dvospratne kuće, sa 60 kvadrata korisnog stambenog prostora i placem od četiri ara, nalaze se na opštinskom zemljištu, gde će i u narednom peridu biti izgrađene nove stambene jedinice.

 

kuche bor 2 featured

 

„Od 2000. godine Opština Bor skoro da nije ništa gradila, posle zgrada u Novom gradskom centru, pa smo mislili da na ovaj način ustalimo praksu izgradnje stambenih jedinica, koje su znatno jeftinije nego da se izgradi kompletna zgrada. Ovih osam kuća u nizu, nalaze se na opštinskom zemljištu i u nastavku ove, takođe je opštinska parcela, pa se planira nastavak gradnje u narednom periodu, kako se bude slivao novac u stambeni fond. Moja ideja je da se sve ove kuće dodele putem konkursa, pre svega mladim bračnim parovima, naučnim radnicima i istaknutim sportistima. Tokom protekle tri godine dodelili smo tri stana mladim bračnim parovima putem javnih konkursa. Stan je dobila i Bobana Veličković, kao vrhunski sportista, a jedan je dodeljen naučnici sa Tehničkog fakulteta u Boru. Ideja je da tako podstaknemo ljude da se vrate u Bor, jer osim posla, krov nad glavom opredeljuje pre svega mlade ljude da ostanu ovde, ali i neke druge sa strane da dođu“ – rekao je Vladan Novović, predsednik Komisije za stambene odnose Opštine Bor.

 
Iako su kuće završene pre četiri meseca, još nije uvedena električna energija i nije asfaltirana ulica do kompleksa stambenih obejekata, za šta su zadužena nadležna javna preduzeća.

 

„Ostalo je da nadležne službe i preduzeća Opštine Bor završe radove. Voda je dovedena, aostalo je da se uvede struja, jer sada postoji privremeni priključak. Ono što je takođe dogovoreno i što smo obećali ljudima koji žive ovde, a što još nije urađeno, jeste asfaltiranje ulice i prilaznih staza do puta da bi ovaj kompleks dobio smisao. Ako ovde bude zemlja i ako ljudi imaju samo privremeni priključak, nećemo moći da raspišemo konkurs i onda ova ideja ne može biti relizovana do kraja“ – dodao je Novović.

 

Sve kuće biće dodeljene po konkursu, koji će biti raspisan nakon završetka ovih radova. Za izgradnju kompleksa novih kuća izdvojeno je skoro 25 miliona dinara.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X