Nova trgovina kod mašinske škole

333 0

Kružni tok BorBor, (IST media) Na 24. sednici Skupštine opštine Bor doneta je odluka o raspisivanju konkursa za zakup zemljišta kod Mašinsko-elektrotehničke škole, kako bi se potencijalno ubuduće otvorila nova trgovina u Boru.

 

Radi se o zelenoj površini preko puta Zdravstvenog centra Bor, u neposrednoj blizini Mašinsko-elektrotehničke škole i gimnazije „Bora Stanković“.

 

Opozicija je na sednici iznela i neke primedbe na ovakav predlog, pre svega ističući činjenicu da se na pomenutoj lokaciji nalaze vodovodne i toplifikacione cevi, kao i činjenicu da je u pitanju zelena površina bitna za dobrobit građana Bora.

 

„Treba se pitati da li bi izgradnja bila u skladu sa urbanističkim planom Opštine Bor i da li baš kod škola, sportskog terena, a na zelenoj površini – treba graditi takav objekat“, istakao je odbornik Predrag Balašević iz VDSS.

 

Bivši predsednik SO Bor – Dragan Žikić (SPS), imao je drugačiji stav. „Prošle godine imali smo prijave da je ovaj prostor pretvoren u „zmijarnik“ i da je bilo uboda ljudi. Potrebno je iskoristiti ovaj prostor za trgovinu koja će doneti veću konkurenciju na tržištu i samim tim smanjiti cene. Zašto da cene u Maksiju budu kao što jesu, po 20 posto veće nego u Beogradu?“, rekao je Žikić pred odbornicima.

 

Samostalni odbornik SO Bor – Zlata Marković, na sednici je rekla da se već priča po gradu ko će biti potencijalni zakupac te površine, mada se nije otvoreno izjasnila o kome se radi.

 

Odbornik Adrijana Pupovac iz SNS-a, zatražila je od uprave urbanizma da da svoje mišljenje o ovom predlogu, pošto su oni, kako je ona to rekla, najstručniji za to.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X