Nova trgovina kod mašinske škole

359 0

Kružni tok BorBor, (IST media) Na 24. sednici Skupštine opštine Bor doneta je odluka o raspisivanju konkursa za zakup zemljišta kod Mašinsko-elektrotehničke škole, kako bi se potencijalno ubuduće otvorila nova trgovina u Boru.

 

Radi se o zelenoj površini preko puta Zdravstvenog centra Bor, u neposrednoj blizini Mašinsko-elektrotehničke škole i gimnazije „Bora Stanković“.

 

Opozicija je na sednici iznela i neke primedbe na ovakav predlog, pre svega ističući činjenicu da se na pomenutoj lokaciji nalaze vodovodne i toplifikacione cevi, kao i činjenicu da je u pitanju zelena površina bitna za dobrobit građana Bora.

 

„Treba se pitati da li bi izgradnja bila u skladu sa urbanističkim planom Opštine Bor i da li baš kod škola, sportskog terena, a na zelenoj površini – treba graditi takav objekat“, istakao je odbornik Predrag Balašević iz VDSS.

 

Bivši predsednik SO Bor – Dragan Žikić (SPS), imao je drugačiji stav. „Prošle godine imali smo prijave da je ovaj prostor pretvoren u „zmijarnik“ i da je bilo uboda ljudi. Potrebno je iskoristiti ovaj prostor za trgovinu koja će doneti veću konkurenciju na tržištu i samim tim smanjiti cene. Zašto da cene u Maksiju budu kao što jesu, po 20 posto veće nego u Beogradu?“, rekao je Žikić pred odbornicima.

 

Samostalni odbornik SO Bor – Zlata Marković, na sednici je rekla da se već priča po gradu ko će biti potencijalni zakupac te površine, mada se nije otvoreno izjasnila o kome se radi.

 

Odbornik Adrijana Pupovac iz SNS-a, zatražila je od uprave urbanizma da da svoje mišljenje o ovom predlogu, pošto su oni, kako je ona to rekla, najstručniji za to.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X