Zabava

Nišville otpušta polovinu zaposlenih. Moguće i gašenje festivala

BOR- Na sednici Saveta festivala Nišvil usvojen je kompletan program ali i finansijski plan za 30% manji nego poslednjih godina uz otpuštanje polovune zaposlenih.

Naša procena je da će ovo biti izuzetno teška godina i da se moramo prilagoditi teškoćama punjenja budžeta, kako Grada Niša, tako i ministarstava kod kojih apliciramo po konkursima. Naravno, moramo se prilagoditi i slabijoj zainteresovanosti sponzora i verovatnom padu prodaje ulaznica, rekao je direktor festivala Predrag Blagojević.

Direktor festivala je rekao da se, ukoliko korona potraje i tokom avgusta, razmišlja i o gašenju Nišvila.

U cilju opstanka festivala, otpustićemo polovinu radnika od 1. januara, jer tokom ove godine nismo prihodovali dovoljno da isplatimo plate, poreze i doprinose zapošljenih. Svesni da nije realno očekivati bilo kakvu bespovratnu podršku države najznačajnijim festivalima ove zemlje, zatražili smo kredit kod Fonda za razvoj da bar premostimo ove dve teške godine, ali smo odbijeni uz obrazloženje da Fond ne daje kredite udruženjima građana i fondacijama – iako smo imali validne garancije i dobru volju kabineta premijerke, zaključuje direktor festivala.

Ukoliko se situacija sa Covidom 19 popravi, Nišville 2021 će se održati od 6. do 15. avgusta, odlučeno je na sednici Saveta.

Internacionalni Nišville Jazz Festival – najposećeniji džez festival jugoistočne Evrope. Osnovan je od 1995. godine.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Repertoar bioskopa “Zvezda” od 9. do 14. novembra

Ist Media

Repertoar bioskopa “Zvezda” od 2. do 7. novembra

Ist Media

Repertoar bioskopa “Zvezda” od 12. do 17. oktobra

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X