Nikolić pomilovao Šaša

195 0

BEOGRAD, (NUNS – IST Media) Odlukom predsednika Srbije Tomislava Nikolića pomilovan je novinar Laslo Šaš i biće u 14 sati pušten iz Okružnog zatvora u Subotici.

 

Laslo Šaš

Podsećamo, presudom Osnovnog suda u Subotici od 4. februara 2011. godine Šaš je proglašen krivim za krivično delo uvrede pošto je u tekstu objavljenom u listu „Mađar so”, u rubrici Pisma čitalaca 24. aprila 2007. godine uvredio Lasla Torockaja, vođu pokreta „64 županije”.

 

Sud mu je odredio novčanu kaznu u iznosu od 150.000 dinara. Kako kaznu nije uplatio u roku od osam meseci, Osnovni sud je 24. aprila ove godine doneo rešenje kojim mu se novčana kazna preinačuje u zatvorsku u trajanju od 150 dana.

 

Pre odlaska u zatvor nekadašnji saradnik listova „Mađar so” i „Het nap” više puta je ponovio da nema novca za kaznu s obzirom na to da nije stekao penziju, da nema prihoda i da on i supruga žive od njene skromne penzije.

 

Laslo Šaš je kažnjen po članu 170, stav 2. Krivičnog zakonika Srbije koji propisuje da se za uvredu iznetu u sredstvima javnog informisanja izriče kazna u visini od 150.000 do 450.000 dinara.

 

U petak, 20. jula, u podne novinar Laslo Šaš (69) sam je došao u Okružni zatvor u Subotici da odsluži zatvorsku kaznu od 150 dana

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Rudar na korak do “zone“

Piše - 1. June 2013. 0
BOR, (Ist Media Dragan Popaz) Fudbaleri gostujuće ekipe iz Radujevca nisu doputovali na megdan liderskoj ekipi na tabeli timu Rudara…

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X