Nikolić pomilovao Šaša

224 0

BEOGRAD, (NUNS – IST Media) Odlukom predsednika Srbije Tomislava Nikolića pomilovan je novinar Laslo Šaš i biće u 14 sati pušten iz Okružnog zatvora u Subotici.

 

Laslo Šaš

Podsećamo, presudom Osnovnog suda u Subotici od 4. februara 2011. godine Šaš je proglašen krivim za krivično delo uvrede pošto je u tekstu objavljenom u listu „Mađar so”, u rubrici Pisma čitalaca 24. aprila 2007. godine uvredio Lasla Torockaja, vođu pokreta „64 županije”.

 

Sud mu je odredio novčanu kaznu u iznosu od 150.000 dinara. Kako kaznu nije uplatio u roku od osam meseci, Osnovni sud je 24. aprila ove godine doneo rešenje kojim mu se novčana kazna preinačuje u zatvorsku u trajanju od 150 dana.

 

Pre odlaska u zatvor nekadašnji saradnik listova „Mađar so” i „Het nap” više puta je ponovio da nema novca za kaznu s obzirom na to da nije stekao penziju, da nema prihoda i da on i supruga žive od njene skromne penzije.

 

Laslo Šaš je kažnjen po članu 170, stav 2. Krivičnog zakonika Srbije koji propisuje da se za uvredu iznetu u sredstvima javnog informisanja izriče kazna u visini od 150.000 do 450.000 dinara.

 

U petak, 20. jula, u podne novinar Laslo Šaš (69) sam je došao u Okružni zatvor u Subotici da odsluži zatvorsku kaznu od 150 dana

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X