Niko ne obilazi zavejane u zaseocima kod Majdaneka

537 4

MAJDANPE (IST Media, I.Popović) Oko 130 domaćinstava u zaseoku Kopana Glavica kod sela Golubinje, zavejano je skoro deset dana. Kako su nam rekli meštani, do sada ih niko nije posetio niti im ponudio lekarsku ili neku drugu pomoć.

 

„Skoro 10 dana smo zavejani, i nemamo mogućnost da napustimo selo. Hvala vam što ste se makar vi javili, jer nas do sada niko nije pozvao da vidi kako smo. Pokušavali smo traktorima da očistimo prilaz ali nas je u tome sprečila velika količina snega“, kaže Dušan Njagojević, meštanin ovog zaseoka u kome živi pretežno staro stanovništvo.

 

 

On dodaje da veći deo stanovništva u ovom kraju čine stari ljudi kojima je neophodan lekarski pregled.

 

„Ima dosta onih koji su morali da propuste redovne kontrole jer nisu mogli da napuste selo“, kaže Njagojević.

 

Direktor Doma zdravlja, doktor Dragan Fudulović, kaže da do sada nisu imali nikakve prijave niti pozive za obilazak tog i ostalih zaseoka.

 

„Naša ekipa bi reagovala na svaki poziv, ali nas niko nije obavestio, iako smo svaki dan prisutni na sastanku Štaba za vanredne situacije. Da bi naša ekipa otišla moraju prvo da osposobe prilaz i očiste put, ali mogu i da nas obaveste o nestašici lekova, koje ćemo dostaviti do zavejanih domačinstava“, kaže dr Fudulović.

 

U Štabu za vanredne situacije, ipak, tvrde da su svi putevi prohodni.

 

„Poslednja informacija koju imam je da su putevi prohodni i možda su zavejani samo neki prilazi“, tvrdi dr Zora Trujić Mirković, zamenica predsednika opštine Majdanpek, dodajući da će učiniti sve da neko obiđe ljude na Kopanoj Glavici.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

There are 4 comments

  1. Eto, jel vidite kako je kuca lepo ususkana sa snegom, unutra samo zapalite svecu i odma je ko na Havajima, toplo, palme odma pocinju da rastu,….. ma moze i lubenice…
    Koga ste birali te i imate da vas je*u u mozak ko zbunjenu kokosku.

    Reply

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X