DruštvoTema danaНекатегоризовано

Neujednačen početak grejne sezone u Boru

Milićević: Računi za grejanje će biti realniji
Milićević: Uprkos problemima, grejna sezona na vreme

BOR, (Milena Stanojković) Uprkos problemima koji su se javljali, nakon sklopljenog ugovora sa dobavljačem uglja “Inex Morava” iz Niša, borska Toplana obezbedila je potrebnu količinu uglja za paljenje drugog kotla, te su od juče radijatori topli u većem delu grada, rekao je za RTV Bor, Darko Milićević, v.d. direktora borske Toplane.

 

Problem, međutim, predstavlja 18 podstanica u kojima još uvek nije ugrađena nova oprema, koja je donacija nemačke KFV banke, pa su zbog toga, u više stotina stanova radijatori još uvek hladni.

 

Kako su za RTV Bor saopštili u Toplani, u pitanju je modernizacija sistema grejanja, a sa izvođenjem radova kasni firma “Feniks” iz Niša.

 

 

Prema rečima v.d. direktora Toplane, Darka Milićevića, u toku sutrašnjeg dana se očekuje puštanje u rad deset podstanica, dok će preostalih osam, prema očekivanjima, početi sa radom u petak.

 

 

Tako će sporni stanovi u kojima su za sada hladni radijatori, grejanje moći da očekuju u četvrtak i petak.

 

Problem je predstavljao i pogon Toplifikacija i šest podstanica koji su bili bez struje dva meseca, ali je problem rešen sklapanjem reprograma duga sa preduzećem EPS Snabdevanje, pa je električna energija priključena.

 

Kvarovi na distributivnoj mreži koji su se javili tokom toplih proba, saniraju se prioritetno i u što kraćem roku, naglašava Milićević.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Stranke i udruženja reagovali povodom saopštenja kompanije Srbija Ziđin Koper i blokade puta u Velikom Krivelju

Ist Media

Park u Boru najavljen kao park za kućne ljubimce. Hoće li konačno vlasnici pasa koristiti kese za skupljanje izmeta?

Ist Media

RTS: U Beogradu prijavljena epidemija malih boginja

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X