HronikaNaslovi.netTema danaНекатегоризовано

Nesvakidašnji potez načelnika policije u Zaječaru: Sam obavestio medije o krivičnoj prijavi protiv njega

ZAJEČAR, (IST Media, Saša Trifunović) Načelnik Policijske uprave u Zaječaru Ivica Ivanović, lično je danas obavestio medije da je unutrašnja kontrola MUP-a Srbije protiv njega podnela krivičnu prijavu, za koju je, našim uvidom u Zakon, predviđena zatvorska kazna od šest meseci do čak 12 godina.

 

U saopštenju koje je dostavljeno medijima, a potpisao sam načelnik protiv koga je prijava podneta, Sektor unutrašnje kontrole MUP-a Srbije podneo je prijavu Osnovnom tužilaštvu u Zaječaru zbog krivičnog dela koje ga tereti za zloupotrebu službenog položaja, iz člana 359. Zakona o krivičnom postupku.

 

Ivanović danas nije želeo da komentariše o kakvoj prijavi je reč i uputio nas je na Osnovno tužilaštvo. U tužilaštvu su, međutim,  rekli za IST Media da krivična prijava protiv Ivanovića još uvek nije dostavljena tom organu i da ne znaju o kom krivičnom delu je reč.

 

Uvidom u član 359 Zakona o krivičnom postupku, ustanovili smo da se primenjuje “kada službeno ili odgovorno lice koje iskorišćavanjem svog službenog položaja ili ovlašćenja, prekoračenjem granice svog službenog ovlašćenja ili nevršenjem svoje službene dužnosti pribavi sebi ili drugom fizičkom ili pravnom licu kakvu korist, drugom nanese kakvu štetu ili teže povredi prava drugog”.

 

Za ovo krivično delo predviđena je kazna zatvora od šest meseci do 12 godina u zavisnosti od vrednosti pribavljene imovinske koristi.

 

Ivanović je na mesto načelnika tadašnjeg SUP-a u Zaječaru došao u aprilu 2004. godine, kada je zamenio tadašnjeg prvog čoveka zaječarske policije Iliju Matića.

 

Do tada, Ivanović,  je bez ikakve mrlje u karijeri bio komandir policijske stanice u Boru i njemu su kolege imale samo reči hvale.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Ambasador Kine u poseti rudniku Čukaru Peki

Ist Media

Vozači, oprez na putu ka Zaječaru. Zbog magle lančani udes

Ist Media

Borani “pali” sa 114 grama kokaina

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X