Neslavna serija Borana u Srpskoj ligi, FK Šarbanovac zimuje na četvrtom mestu

446 0

BOR ( IST Media, Vladan Tričković ) OFK Bor je izgubio dvanaesti put ove sezone, ovog puta na svom terenu od ekipe Temnić 1924 iz Varvarina 1:0, u 15. kolu Srpske lige Istok. Borski fudbaleri završavaju jesenji deo sezone kao poslednjeplasirani sa pet osvojenih bodova.

 

Ni ostali klubovi Timočke Krajine nisu u boljem položaju. Timočanin iz Knjaževca je na 15. mestu sa osam osvojenih bodova, a Zaječarski Timok na 13. mestu sa 18. Ove sezone Dunav iz Prahova je pojačao igrački kadar i došao do četvrtog mesta u srpskoligaškom karavanu sa 25 bodova. Prvi na tabeli je klub iz Jagodine, Tabane 1970 koji ima 30 bodova. Drugi je Radnički iz Pirota sa 27 bodova.

 

fk bor IMG_20151122_133610 fk bor IMG_20151122_141258

 

Borane na startu prolećnog dela prvenstva očekuje duel na svom terenu sa Radanom iz Lebana koji se nalazi na petom mestu na tabeli sa 24 osvojena boda u ukoliko se nešto iz korena na promeni u samom klubu , sve je izvesniji ekspresan povratak u Zonu Istok.

 

FK Šarbanovac, kao novopečeni član Zone Istok, pokazuje da nije slučajno u tom društvu. U poslednjem kolu jesenjeg dela šampionata beleži remi u Zaječaru sa ekipom Kablova 1:1 i proleće čeka na četvrtom mestu na tabeli sa 27 bodova.

 

Pomenućemo da zaječarski Kablovi imaju 22 boda i na sedmom su mestu, Hajduk Veljko iz Negotina je četiri mesta niže od Zaječaraca sa 15 , dok je boljevački Rtanj pretposlednji na tabeli sa 13 osvojenih bodova.

 

Možemo zaključiti da nas u 2016. godini očekuju zanimljivi okršaji na srpskoligaškom i zonaškom Istoku, borba za opstanak ali i za ulazak u viši rang. Ova zimska pauza može odlično poslužiti mnogim klubovima u Timočkoj Krajini za konsolidaciju u svojim redovima, za bolji odnos prema sportu i sportistima, i za stvaranje humanijih uslova u kojima će nicati novi Živkovići, Milinković-Savići, Zdjelari i Maksmimovići.

 

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X