Nekadašnja načelnica OPŠTINSKE uprave, nova načelnica GRADSKE

1331 0

(foto: istmedia) Nekad zatrpana opštinskim papirima, sada će biti gradskim – Ljubinka Jelić

BOR, (IST Media) Odbornici Gradskog veća grada Bora, na petoj sednici zakazanoj za utorak 25. septembra, doneće rešenje o postavljenu načelnika gradske uprave grada Bora, a kandidat će biti dosadašnja načelnica, diplomirani pravnik – Ljubinka Jelić.

Ona je jedini kandidat za ovu funkciju, pošto se na javnom konkursu nije prijavio nijedan protivkandidat.

Ukoliko članovi Veća prihvate rešenje, ona će na ovoj, uz gradonačelnika najbitnijoj funkciji u gradu, ostati narednih pet godina. Sudeći prema značajnom uticaju Ljubinke Jelić, njen izbor se ne dovodi u pitanje.

Pred članovima Gradskog veća naći će se i predlog Lokalnog akcionog plana za uključivanje građana u proces donošenja odluka o trošenju sredstava prikupljenih po osnovu poreza na imovinu.

U obrazloženju se navodi da je Grad Bor jedna od 45 lokalnih samouprava koje učestvuju u programu „Reforma poreza na imovinu koji finansira International Management Group (IMG), a koji će doprineti efikasnijoj naplati poreza na imovinu, ali i podsticanju učešća građana/poreskih obveznika u donošenju odluka o investiranju prikupljenog poreza za dobrobit opštine Bor.

Ovim Akcionim planom su definisane aktivnosti za uključivanje građana u proces donošenja odluka o trošenju sredstava prikupljenih po osnovu poreza na imovinu, za period  sprovođenja projekta 2018. – 2021. godine.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X