Neizvesna sednica za smenu gradonačelnika Zaječara

293 0

ZAJEČAR, (IST Media) Grupa odbornika Skupštine grada Zaječara, sazvala je za sutra sednicu Skupštine na kojoj bi trebalo da se raspravlja o predlogu za razrešenje gradonačelnika Velimira Ognjenovića, člana Srpske napredne stranke (SNS).

 

Kako je navedeno u zvaničnom pozivu medijima, planira se da početak Skupštine bude u simboličnih pet do 12.

 

Grupa od 22 odbornika Skupštine grada Zaječara, potpisala je još 26. aprila zahtev za sazivanje sednice, a među potpisnicima je bilo i članova stranke kojoj pripada Velimir Ognjenović.

 

zahtev

 

Ubrzo je potpis povuklo 10 odbornika, zbog čega je predsenik Skupštine Stefan Zankov odbio da u zakonskom roku sazove sednicu.

 

Lider Pokreta “Zajedno za Zaječar – Ivan Joković”, rekao je za IST Media da su odbornici SNS potpise povukli posle velikih pritisaka, ali da je i pored toga predsednik Skupštine po poslovniku bio dužan da po dostavljaju predloga sa potpisima 22 odbornika sazove Skupštinu.

 

Uopšte nemamo nameru da odustanemo od ove inicijative, iako očekujemo porast tenzija “, kaže Joković.

 

U obrazloženju inicijative za smenu Ognjenovića, navodi se da je odgovoran zbog nenamenskog, nesvrsishodnog, netransparentnog i neravnomernog trošenja novca iz budžeta grada Zaječara, i da je kao ovlašćeni izvršilac budžeta doveo u pitanjefunkcionisanje lokalne samouprave.

 

skupstina grada
Da li će sutra biti kvorum?

 

Inicijativa je pokrenuta u trenutku kada Zaječar prolazi kroz jedan od najtežih perioda u poslednjih pola veka, sa praznom kasom i mnogim finansijskim problemima preduzeća i ustanova.

 

Dodatan motiv za ovakvu inicijativu, potpisnici su imali i nakon objavljivanja audio snimka na youtube kanalu, u kome Ognjanović pokušava da od jednog stranog investitora, koji je spreman da u Zaječar otvori fabriku, iznudi novac i zaposli sina u Nadzornom odboru.

 

Ognjanović tvrdi da je snimak izmontiran i zatražio da policija istraži slučaj.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X