Neispravna voda sa javnih česama i u selima

479 0

BOR (IST Media) Analizom kvaliteta voda sa javnih česama u selima borske opštine, Zavod za javno zdravlje „Timok“ iz Zaječara utvrdio je prisustvo bakterija fekalnog porekla na nekoliko mesta.

 

Neispravna je voda za piće na javnoj česmi u centru Gornjana, česmama Krušar spomenik i Bele vode u Gornjanu, česmi u centru sela Tanda, na Borskom jezeru, na kraju sela Bučje i česmi Hladna voda u Bučju.

 

Da podsetimo, Zavod za javno zdravlje „Timok“, utvrdio je početkom avgusta i da je voda sa deset, od ukupno 15 česama u opštini Bor neispravna za piće.

 

javna česma

 

Voda nije ispravna na sledećim česmama: Hajdučka česma (Staro Selište), Homoljska 1 (Sever), Dimitrije Tucović (Staro Selište), Složna braća (Banjsko Polje), Šćubej (Slatina), kao i na javnim česmama na Savači i Borskom jezeru i u Tandi. U Brestovačkoj banji ispravna je jedino voda za želudac, dok su neispravne vode za bubrege, oči i živce.

 

Međutim, ove česme, na kojima je već ustanovljeno da je voda neispravna za piće, još uvek nisu obeležene.

 

Iz zavoda za javno zdravlje kažu da se situacija sa neispravnošću vode na javnim česmama ponavlja, te da bi trebalo da se nešto dugoročno preduzme.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X