Neil Rogers otvorio EXIT R:Evoluciju 2013. (VIDEO)

372 0

NOVI SAD (Saša Trifunović, IST Media) Nile Rogers, jedan od najuticajnijih svetskih producenata, tvorac velikih hitova koji su obeležili i spojili gotovo četiri decenije “Le Freak”, “Good Times”, “Everybody Dance” “I Want Your Love”, “Let’s dance”, “Like a virgin”…, otvorio je sinoć sa svojim bendom “Chic” na Petrovaradinskoj tvrđavi 13. “EXIT” festival dvočasovnim koncertom pred više od 10 hiljada ljubitelja funk, soul i disco muzike.

 

Nile Rogers & Chic
Nile Rogers & Chic

 

Prvo (zapravo promotivno) veče EXIT R:Evolution meetinga ljubitelja muzike i dobre zabave iz cele Evrope, ove godine dočekala je sitna dosadna kiša i desetominutni vatromet.

 

Pra Rogersa, zvezde večeri, nastupil si Viva Vox, i Marčelo, čime je ozvaničena najveća žurka na Balkanu na kojoj će do ponedeljka, 15. jula, do ranih jutarnjih časova, na 20 festivalskih bina nastupiti više od 1.000 muzičara iz svih krajeva sveta.

 

HITNA POMOĆ BEZ OZBILJNOG POSLA
Iz hitne pomoći javljaju da je noć protekla mirno i bez značajnih intervenicija i poziva. R:evolution payment sistem se pokazao odlično. Velika promena nabolje je svakako smanjenje redova na šankovima i izuzetno brz proces narudžbine i dobijanja pića.

 

Kapije Petrovaradinske tvrđave otvorene su u 19.30 časova, a reka posetilaca lagano se slivala ka platou ispred glavne festivalske bine gde je čitava svečana ceremonija otvaranja bila održana. Tmurno nebo, povremena grmljavina i laganije kapi kiše nisu predstavljale neku ozbiljniju pretnju, tako da je program na „mejnu“ imao planiran tok.

 

Najpre su nastupili Marčelo i „Iskazi“, zatim hor Viva Vox, koji su još jednom pomerili granice nemogućeg kada je u pitanju ljudski glas. Tokom njihovog nastupa publika se osećala kao da se nalazi usred koncerta Rammstein-a ili Prodigy-a  što je dokazala i famozna “šutka” koja je usledila tokom pesama Du Hast i mixa Prodigy-jevih pesama.

 

Spektakularna ceremonija otvaranja međunarodnih performans grupa „Area 51“, „Arcadia” i domaćih „Alternacija“ i „Duplo Dno“, kojom je obeleženo 120 godina pobede Teslinog koncepta naizmenične struje nad jednosmernom, i to baš na dan rođenja ovog genija, 10. jula.

 

“Ovim performansom, EXIT je pokazao da nije samo muzički festival, već i festival umetnosti i kreativnosti. Veličastven, dugotrajan vatromet rasterao je kišu koja je pre toga počela jače da pada, na oduševljenje publike, uz erupciju emocija i inenzivnu razmenu energije”, naveli su organizatori.

 

Nakon vatrometa, usledio je nastup veličanstvenog Nile Rodgers-a, koji je i nevernim Tomama objasnio zašto je najveći muzički producent svih vremena. Nile je nastupio u belom odelu i, naravno, s belim „stratokasterom“ i pokazao već ispisane strane istorije moderne muzike u fanki fazonu, te pokrenuo publiku u disko ritam, ples po nakvašenoj travi.

 

„Srbijo, jesi li spremna? Vratićemo vas u vreme disko muzike i preneti energiju Studija 54“, obratio se Nile prisutnima.

 

VEČERAS SNOOP DOGG
Večeras u 23h na glavnoj bini nastupa fenomenalni Snoop Dogg aka Snoop Lion, koji će nam kroz svoju muziku sa novog albuma “Reincarnated“, preneti promene kroz koje je prošao. Na Dance Areni očekuje nas nastup koji po mnogima ne smete propustiti – Fatboy Slim, a na Fusion bini biće proverena zabava uz Bad CopyKirila Džajkovskog i Ramba Amadeusa.

 

Uprkos najavama da neće svirati Get lucky, na veliko iznenađenje prepunog mejn stejdža, otpočeli su poznati tonovi jednog od najvećih letnjih hitova Duft Punk-a uz horsko pevanje publike.

Odmah nakon nastupa Nile je sišao sa bine i rukovao se sa publikom i još jednom ih lično pozdravio! Na veliko iznenađenje svih posetilaca, dok su čekali DJ Xilenta, kompletan fokus pomerio u sam centar mejn stejdža. Svetlo se prigušilo, video bimovi zatamneli, a u sredini se događao magičan performans trupe Arcadia, Tesli u čast.

 

Žurka se nastavila do kasno u noć, podsećajući sve posetioce na dobru energiju koju EXIT festival i Srbija poseduju.

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X