Tema danaTurizamНекатегоризовано

Nedovoljno snega za skijanje na Crnom Vrhu

BOR, (IST Media) Nedovoljna količina snežnog pokrivača, razlog je kašnjenja ovogodišnje skijališne sezone na Crnom vrhu, uveravaju u Javnom preduzeću “Borski turistički centar” (BTC).

 

Direktorica BTC Studenka Kovačević, naglašava da je sve spremno za početak sezone skijanja, ali da ona pre svega zavisi od meteoroloških prilika na toj planini.

 

“Snažni vetrovi koji već nekoliko nedelja duvaju na Crnom vrhu oduvali su suvi sneg, zbog čega su obe ski-staze ogoljena. Na pojedinim mestima vidljivi su trava i zemljište, pa samim tim nije bezbedno za skijaše”, rekla je za IST Media direktorica BTC.

 

ski staza crni vrh 2

Fotografija koju je Predrag Pejić snimio 6. januara

 

Prema njenim rečima, radnici Fabrike opreme i delova su osposobili žičaru i ski lift (sidro) od  posledica ledene stihije koja je u decembru zahvatila ovaj deo Srbije.

 

“Za saniranje poledica ledenog talasa izdvojili smo 600 hiljada dinara”, rekla je Studenka Kovačević.

 

Ona kaže da poslednje tri nedelje na Crnom vrhu duvaju jaki vetrovi koji sprečavaju čišćenje staze, koja je često prekrivena polomljenim granama sa okolnih stabala. I pored svega, tabači su pripremili podlogu za naredne količine snega.

 

Kada vremenski uslovi budu pogodni, skijašima će na raspolaganju biti Koliba na početku žičare i Pionirski dom na početku “sidra”, gde će moći da se okrepe uz hladne i tople napitke.

 

Dnevni pas će koštati kao i prethodne godine – 300 dinara.

 

Za razliku od prethodnih godina, kada je za skijaše opština Bor organizovala besplatan autobuski prevoz do Crnog vrha, zbog mera štednje u budžetu ta pogodnost će ove godine izostati.

 

Trenutno stanje staze na Crnom vrhu

Crni vrh 2015-01-05 12.09.37 Crni vrh 2015-01-05 13.51.05 Crni vrh 2015-01-05 13.58.24 Crni vrh 2015-01-05 14.03.15

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Riblja Čorba i Nele Karajlić nastupaju na Sajmu meda i vina u Negotinu

Ist Media

Milikić: Ove godine Borani bez otvorenih bazena

Miloš Marković

Oblaci donose avanturu- izaberite svoje idelalno jesenje putovanje

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X