Društvo

Nebeski narod zaslužuje dve nove godine, ali je problem Deda Mraz

piše: Saša Trifunović 

Neko je zove “pravoslavna”, neko “srpska”, a od nedavno, dobila je naziv i “naprednjačka” Nova godina. Dočekuje se 13. uveče, kada po julijanskom kalendaru ovaj put počinje 2013. godina a nova Vlada je preporučila firmama, preduzećima i ustanovama, da sami odluče da li će 14. januara lečiti mamurluk od “dočeka” ili raditi.

 

Nije uspeo da podeli paketiće za obe nove godine

Zaključak je da smo mi zapravo još uvek u 2012. godini, a kako ćemo dočekati narednu godinu koja dolazi za tri dana, retko ko zna. Vlada je svakom poslodavcu dala preporuku da sam odluči da li će raditi, i na njemu je da proceni da li će neradnim danom ispasti smešan ili ne.

Dakle, tri dana pre “dočeka”, u Boru se ne zna ko će i kako raditi. Privatnici, naravno, znaju koliko košta jedan izgubljen dan, pa će raditi u 99 odsto slučajeva. A državne firme?

Prema našim saznanjima, neće raditi Borski okrug, a u opštinskoj upravi će, kako smo danas saznali, dežurati radnik na pisarnici i poneka služba koja ima neizostavne obaveze. Da li će raditi, još uvek ne znaju u Narodnoj Biblioteci odakle čekaju savet osnivača. Da li će 14. odmarati kolektivno ili pojedinačno, nisu znali da nam kažu ni u Zdravstvenom centru u Boru, borskoj policiji itd… Čekaju petak.

Tehnički fakultet u Boru je odlučio da u ponedeljak ipak radi, ali neće raditi prosvetni radnici osnovnih i srednjih škola koji imaju obaveze iako je raspust u toku.

Mnogi u ovoj Srbiji koji su gadljivi na gregorijanski kalendar i “decembarski Božić”, nisu bili gadljivi na doček Nove godine 1. januara po tom istom kalendaru. Kako bi dobili poene od naroda raspoloženog da uvek nešto slavi, naprednjačko-socijalističko-ursovska vlada bi da nas odmori od “našeg” Božića, i ponovo uljuljka.

Možda da svarimo svo mesište kojim smo zatrpavali želudac prethodne dve nedelje. Ono što mnogi ipak neće svariti, to je cirkus sa neradnom “novom godinom” nazovi je kako god.

Ono što ipak nikako da nam uđe u naviku, to je sindikalna julijanska podela paketića. Deda Mrazevi su odavno odložili svoje uniforme i kladim se da foto “Svarče” ispred radnje neće želeti da ponovo iznese saonice sa irvasima.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Prilika Boranima da kažu šta ih muči i pitaju kada će biti zakonski izbori za savete mesnih zajednica

Ist Media

Petnaestogodišnji Kinez zadobio ozbiljne povrede a razlog je bizaran. Napadač se branio ćutanjem

Ist Media

Peticija radnika rudnika “Novo Cerovo”. Traže uklanjanje blokade puta u Krivelju

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X