“Nebeski lovci” u Boru

295 0

BOR (IST Media, Ivana Milovanović) Izložba ptica grabljivica “Nebeski lovci” otvorena je danas u galeriji Muzeja rudarstva i metalurgije. Izložene su 34 vrste ptica koje mogu da se vide na domaćim terenima, a ideja autora, Daliborke Stanković i Marka Rakovića, bila je da ukažu na problem ugroženosti ovih vrsta, koje su, iako se nalaze na vrhu lanca ishrane, veoma ugrožene.

 

 

WP_20151113_006

Izložba prikazuje raznovrsnost ptica grabljivica Srbije, a posebno njihov značaj u prirodi, status u životnoj zajednici i stepen ugroženosti. Prikazani su i eksponati iščezlih vrsta, kao i onih koje su u opasnosti od iščezavanja u prirodi”, rekla je autorka izložbe Daliborka Stanković.

 

Ptice grabljivice predstavljaju simbol brzine, spretnosti i uzvišenosti, a na izložbi su predstavljeni eksponati ptica grabljivica iz zbirke Prirodnjačkog muzeja u Beogradu, među kojima su: beloglavi sup, orao bradan, orao belorepan, crni lešinar, suri orao, orao krstaš i drugi.

 

Izložba je za posetioce otvorena narednih mesec dana.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Svi digli ruke od “Zlatne svadbe”

Piše - 7. November 2016. 0
BOR (IST Media, I.M.) Održavanje ovogodišnje manifestacije „Zlatna svadba“, koja se u Boru tradicionalno organizovala deceniju i po, neizvesno je.…

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X