Društvo

Ne nazire se datum preseljenja sela Krivelj

Zbor u Krivelju

 

Meštani sela Krivelj održali su danas zbor na kome je odlučeno da će, ukoliko u roku od mesec dana ne bude pomaka u rešavanju preseljenja sela, radikalizovati svoje proteste.

Na prvom zboru održanom krajem jula, kada su prisustvovali i predstavnici lokalne samouprave i Ministarstva rudarstva, dogovoreno je da će se formirati radna grupa i da će se u što kraćem vremenskom periodu pronaći lokacija za preseseljenje sela.

Radna grupa do sada nije imala ni jedan sastanak, a meštani Krivelja su sve uvereniji da su prepušteni sami sebi.

U narednih mesec dana članovi Saveta mesne zajednice obići će meštane Krivelja kako bi sa njima dogovarali naredne korake, s obzirom da imaju saznanje da se na njih vrši pritisak da prodaju svoje imanje.

Na današnji zbor pozvani su gradonačelnik Aleksandar Milikić, načelnica gradske uprave Ljubinka Jelić, načelnica poreske uprave Milena Storojić, kao i predstavnici ministarstva rudarstva i energetike i ministarstva građevine. S obzirom da niko nije došao, meštani sela Krivelj mišljenja su da ni lokalna samouprava, a ni država ne mare za njihove probleme.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Da li se sećate priče o Ivči? Posle osam meseci evo nastavka

Ist Media

U nedelju u Domu zdravlja preventivni pregledi bez zakazivanja

Ist Media

Apoteka u Domu zdravlja izdata u zakup. Na licitaciji ponuđeno 325.000 dinara mesečno

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X