Ne nasedajte na PONUDE PREVARANATA. Najstariji građani da zovu za pomoć 192

66 0

Dok se u svakoj opštini ne formiraju call centri namenjeni starijima od 65 godina kojima je potrebna pomoć gradjani mogu pozvati broj 192, putem kog će biti usmereni ka službama i volonterima u svojoj opštini, kazao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. (Brojevi telefona kol centra u Boru su 030/424192 i 060/2727059)

U saopštenju se navodi se da će Ministarsvo unutrašnjih poslova za sada biti kontakt tačka za sve ljude starije od 65 godina koji se nalaze u izolaciji u svojim domaćinstvima

Stefanović je kazao da će preko call centara, koji će tek biti formirani, najstariji sugradjani jednim pozivom moći da dobiju volontere koji će im otići u kupovinu, a da će takva dostave namirnica biće besplatna.

Stefanović je još jednom najstarije sugradjane zamolio za strpljenje, jer se očekuje veliki broj poziva, i dodao da će izaći u susret svima koji budu zvali.

On je takodje pozvao gradjane da budu oprezni i da “ne nasedaju na različite ponude prevaranata koji žele da im uzmu novac”.

Niste u obavezi, niti bilo kome treba da dajete novac zato što je otišao da vam kupi namirnice i ostale potrepštine. Država Srbija ovo radi za svoje najstarije sugradjane i nemojte, osim novca koji ćete dati za ono što vam je kupljeno, plaćati za usluge donošenja hrane, lekova ili bilo čega drugog, rekao je Stefanović.

Prema rečima Stefanovića, volonteri, pripadnici policije, vatrogasaci, ljudi iz Crvenog krsta i civilne zaštite i svih drugih koji se u ovo budu uključili biće potpuno besplatno na usluzi.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X