Nastavljena potraga za još ti nestale osobe u Restelici

104 0

PRIŠTINA, 12. februara 2012. (Beta) – Pripadnici Bezbednosnih snaga Kosova, Kfora, Policije i gradjani sela Restelice i dalje intenzivno tragaju za još tri osobe, koje su kako se pretpostavlja zatrapane u snežnoj lavini u tom selu na tromedji Kosova, Albanije i Makedonije.

 

Rastelica

 

U snežnoj lavini koja je juče pre podne skoro sravnila sa zemljom desetak kuća u Restelici, kasno sinoć je pronadjeno sedam žrtava, svi iz porodice Reka, dok je petogodišnja devojčica spasena.

 

Devojčica je sinoć kasno prebačena u Regionalnu bolnicu u Prizrenu, potvrdili su jutros za agenciju Beta šef operative u Policijskoj stanici u Dragašu Eljam Seferi i rukovodilac Vatrogasne jedinice u

Dragašu Ćerkin Krasnići.

 

Povodom teške prirodne katastrofe koja je zadesila Restelicu najviši kosovski zvaničnici su izrazili duboku žalost.

 

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga izrazila je sinoć saučešće zbog pogibije gradjana Kosova u selu Restelica, u opštini Dragaš.

 

Jahjaga je pohvalila visoko angažovanje Bezbednosnih snaga Kosova da otvore put do mesta gde se dogodila teška nesreća.

 

Mehanizacija zbog nepristupačnog terena i velike količine snega ne može prići, te se mesto nesreće raščišćava lopatama i priručnim sredstvima.

 

Snežna lavina visine deset i širine 500 metara skoro je sravnila sa zemljom 12 kuća. U tom trenutku u 10 kuća nije bilo nikoga, pošto se većina njihovih žitelja nalazi na radu u Italiji i Švajcarskoj.

 

Premijer i Vlada Kosova prate stanje u Restelici i u ostalim krajevima gde je mnogo snega, a temperatura veoma niska, saopšteno je iz Vlade Kosova.

 

Juče su u Restelici boravili ministar infrastrukture Fehmi Mujota i oficiri Bezbednosnih snaga Kosova.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Nišville

Slične vesti

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su obeležena sa *

X