Nastavljena potraga za još ti nestale osobe u Restelici

783 0

PRIŠTINA, 12. februara 2012. (Beta) – Pripadnici Bezbednosnih snaga Kosova, Kfora, Policije i gradjani sela Restelice i dalje intenzivno tragaju za još tri osobe, koje su kako se pretpostavlja zatrapane u snežnoj lavini u tom selu na tromedji Kosova, Albanije i Makedonije.

 

Rastelica

 

U snežnoj lavini koja je juče pre podne skoro sravnila sa zemljom desetak kuća u Restelici, kasno sinoć je pronadjeno sedam žrtava, svi iz porodice Reka, dok je petogodišnja devojčica spasena.

 

Devojčica je sinoć kasno prebačena u Regionalnu bolnicu u Prizrenu, potvrdili su jutros za agenciju Beta šef operative u Policijskoj stanici u Dragašu Eljam Seferi i rukovodilac Vatrogasne jedinice u

Dragašu Ćerkin Krasnići.

 

Povodom teške prirodne katastrofe koja je zadesila Restelicu najviši kosovski zvaničnici su izrazili duboku žalost.

 

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga izrazila je sinoć saučešće zbog pogibije gradjana Kosova u selu Restelica, u opštini Dragaš.

 

Jahjaga je pohvalila visoko angažovanje Bezbednosnih snaga Kosova da otvore put do mesta gde se dogodila teška nesreća.

 

Mehanizacija zbog nepristupačnog terena i velike količine snega ne može prići, te se mesto nesreće raščišćava lopatama i priručnim sredstvima.

 

Snežna lavina visine deset i širine 500 metara skoro je sravnila sa zemljom 12 kuća. U tom trenutku u 10 kuća nije bilo nikoga, pošto se većina njihovih žitelja nalazi na radu u Italiji i Švajcarskoj.

 

Premijer i Vlada Kosova prate stanje u Restelici i u ostalim krajevima gde je mnogo snega, a temperatura veoma niska, saopšteno je iz Vlade Kosova.

 

Juče su u Restelici boravili ministar infrastrukture Fehmi Mujota i oficiri Bezbednosnih snaga Kosova.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X