Nastavlja se akcija vakcinacije, čipovanja i sterilizacije pasa

112 0

 

Od srede 14.jula nastavlja se  projekat sterilizacija pasa neodgovornih vlasnika. Nakon Brestovca gde je mobilna ambulanta bila od 12.aprila, akcija se nastavlja u Brestovačkoj banji, banjskom polju, a zatim na Borskom jezeru.

Radiće se sterilizacija vlasničkih pasa koji nisu čipovani i vakcinisani. Cela zoo higijenska služba, hvatači pasa, administracija i veterinari, radiće u ranim jutarnjim satima kako ne bi ometali turiste. Planiramo da ovaj posao završimo do kraja avgusta, ovo je sada strategijska obrada jednog prstena seoskih sredina kako ne bi došlo do migracije pasa. U planu je da se na jesen nastavi akcija u ostalim selima na teritoriji grada, rekao je Aleksandar Gajić menadžer Zoo higijenske službe.

Uz pomoć udruženja „Borske šape“ koje je partner Zoo higijene pojačaće se veterinarski tim koji trenutno čine jedan veterinar i jedan veterinarski tehničar.

Novac za sterilizaciju pasa obezbedila je ETN, nevladina nemačka organizacija, a za vakcinaciju i čipovanje novac je izdvojen iz gradskog budžeta.

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X