Nakon pisanja IST Media, obezbeđen novac za platu dve hiljade invalida u Srbiji

270 0

BOR, (Saša Trifunović, IST Media)  Novac za isplatu zakasnelih zarada invalidima u Srbiji koji su prethodnih nekoliko meseci bili radno angažovani preko Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) je obezbedjen, rečeno je agenciji Beta u toj službi.

 

„Novac je obezbedjen i danas se prenose sredstva izvodjačima radova koji su zaposlili osobe sa invaliditetom“, rečeno je za IST Media u NSZ.

 

Nenad Srbulović (33) iz Bora, koji boluje od jednog oblika osteoporoze, i koji nas je obavestio o ovom problemu jer nije imao dovoljno novca za neophodne lekove, danas je konačno odahnuo.

 

“Biće oduševljen ovom vešću”, rekla nam je njegova majka.

 

Srbulović je prethodnih šest meseci bio angažovan na javnim radovima, i bio zaposlen na poslovima digitalizacije arhivske građe u Narodnoj biblioteci u Boru.

 

Kako nam je jutros rečeno u NSZ, isplata je kasnila zato što se čekalo donošenje Zakona o izmenama i dopunama zakona o budžetskom sistemu.

 

“Mi se maksilano trudimo da podržimo osobe sa invaliditetom u svim aktivnosti i poslednjih godina smo mnogo učili za njih“, rekli su nam u NSZ i izrazili žaljenje zbog nastalog problema.

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X