Nakon 52 dana, u Srbiji UKINUTO VANREDNO STANJE zbog korona virusa

91 0

Nakon više od mesec i po dana trajanja, poslanici Republičke skupštine ukinuli su vanredno stanje, koje je zbog izbijanja zaraze u Srbiji proglašena 15. marta.

Poslanici su izglasali Predlog odluke o ukidanju vanrednog stanja koji je podnela Vlada Srbije.

Odluka je doneta nakon višečasovne žučne rasprave između vlasti i opozicije, i nemilih scena tokom koje je sa sednice udaljen poslanik Dveri Boško Obradović.

On je tokom zasedanja duvao u pištaljku, nakon čega ga je obezbeđenje iznelo iz skupštinske sale.

Za ukidanje vanrednog stanja, od 157 poslanika glasalo je 155.

Ukidanje vanrednog stanja, uključujući i policijskog časa, ne znači i da neke mere uvedene tokom borbe sa korona virusom neće ostati na snazi.

Rukavice i maske biće obavezne u javnom prevozu, ali i u restoranima i kafićima, fizička distanca ostaje na snazi, zabrana javnih okupljanja, nema nastave u školama – ostaje nastava na daljinu, nema bioskopa i pozorišta.

Na snazi ostaje držanje distance od dva metra, do daljeg će morati da se izbegavaju kontakti – zagrljaj, rukovanja, stariji od 65 će moći da se kreću kada god požele, ali je preporuka da i dalje više vremena provode u svojim domovima. Šetnja je dozvoljena, ali nikako u grupi. Slavlja poput svadbi, krštenja, rođendana biće dozvoljena od 15. juna.

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X