Najveće jazz iznenađenja prethodne godine, bend Hashima u subotu u Zaječaru

218 0

ZAJEČAR, (IST Media) U subotu, 13. aprila od 22 sata u Omladinskom centru Zaječar publici će se po prvi put predstaviti bend Hashima, koga je Jazz Music Archives nazvao ”jednim od najvećih iznenađenja prethodne godine”.

“Koncerti Hashime su nezaboravno i neponovljivo iskustvo koje nikako ne treba propustiti”, najavljuju organizatori.

Projekat Hashima se izdvojio kao jedan od najambicioznijih, najoriginalnijih i internacionalno najpriznatijih sastava srpske muzičke scene.

Muzika Hashime predstavlja mešavinu u kojoj se prepliću moderni jazz, avangarda, post-rock, kao i zvukovi Balkana, a sve inspirisano napuštenim ostrvom Hashima u Japanu, kao svojevrsnom paradigmom današnjeg društva koje napušta ljudske vrednosti.

Kao jedan od najvećih uspeha domaće autorske muzičke scene, izdvaja se plasman drugog albuma „The Haywain“, koji je proglašen za jedan od 100 svetskih najboljih jazz albuma u prošloj godini od strane NewYorkCity Jazz Record (USA) časopisa.

Izvanredno priznanje radu Hašime odao je izbor od strane žirija Jazz festivala u Avinjonu (FRA) 2018, kao jedan od  najboljih modernih jazz sastava Evrope za 2018.

Cena ulaznica je 200 dinara.

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X