EkonomijaReportaža

Najbolji student rudarskog fakulteta došao u Bor. Kaže da odgovorno rudarstvo ima perspektivu

Uros Lazic Zijin Copper

 

Povodom 78 godina postojanja i rada Rudarsko-geološkog fakulteta u Beogradu, Urošu Laziću uručeno je priznanje kao najboljem studentu master akademskih studija u okviru rudarskog odseka, koji je po odbrani master rada potražio i dobio posao u Kompaniji Srbija Ziđin Koper.

Kompanija je svojevremeno organizovala prezentaciju projekta ‘Campus Recruitment’ na fakultetu i tako sam zapravo saznao sve o kineskom Ziđinu i o uslovima za posao u Boru. Dopala mi se ideja rezervacije radnog mesta odmah po diplomiranju, ali i ostale stvari koje su bile obuhvaćene ponudom, poput obezbeđenog smeštaja. Na odluku da prihvatim posao uticala je i činjenica da je reč o ogromnoj rudarskoj kompaniji gde mogu mnogo da naučim, rekao je Lazić medijima

Pre nego što se uopšte odlučio na takav korak, Uroš je konsultovao profesore. Pitanje je, kaže, bilo: da li da se zaposli u Srbija Ziđin Koper. Tada je dobio savet da prihvati ponudu, jer je činjenica da je budućnost rudarstva u Boru zagarantovana, a da je plata u rangu docenta Univerziteta u Beogradu.

Danas Uroš radi kao rudarski inženjer na površinskom kopu „Veliki Krivelj“, u jednom od četiri rudnika u sastavu Srbija Ziđin Koper.

Najbolji student master akademskih studija u školskoj 2022/2023. odlučio je da profesionalnu karijeru gradi u Srbija Ziđin Koper i to je činjenica koja me posebno raduje. Ne sumnjam da će mladi Lazić opravdati ugled Rudarsko-geološkog fakulteta i doprineti održivom razvoju rudarstva u Bor, rekao je generalni direktor Srbija Ziđin Koper Ću Guodžu.

Lazić smatra da uz primenu najsavremnijih tehnologija i metoda eksploatacije rudarstvo može da bude održivo, i da ima budućnost.

 

 

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Da li ste skoro nešto lepše videli u Boru? Tri škole dobile ekološki mural

Ist Media

Su Yongding novi generalni direktor Srbija Ziđin Majning

Ist Media

Ambasador Narodne Republike Kine u Srbiji posetio dve kompanije iz sastava Ziđin Majning

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X