Najavljeno povećanje akciza, skuplje gorivo i alkohol

279 0

SRBIJA (IST Media, Beta) Predlogom izmena Zakona o akcizama koji je dostavljen Skupštini na usvajanje predviđeno je povećanje akciza na gorivo i alkoholna pića od januara iduće godine, kako bi se obezbedili veći prihodi u budžetu.

 

Vlada je predložila da se akciza za olovni benzin poveća sa 50 na 52,5 dinara po litru, a na bezolovni bezin sa 50 na 54 dinara.

 

Predlog je da se akcize na alkoholna pića uvećaju u proseku za dva odsto.

 

Akciza na rakije od voća, grožđa ili vino, kako je predloženo, iznosiće 124 dinara po litru umesto dosadašnjih 121,89 dinara, a na rakije od žitarica 316, umesto 309,23 dinara.

 

Izmenama Zakona o akcizama planirano je uvođenje akciza na niskoalkoholna pića u iznosu od 21 dinar, a na pivo 24 dinara po litru. Kako je obrazloženo, taj namet se uvodi kako bi se uticalo na mlade da manje koriste ta pića.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Sto evra mita za potvrdu o smrti

Piše - 17. November 2012. 0
KNJAŽEVAC (IST Media), Policija u Knjаževcu odredia je policijsko zаdržаvаnje od 48 sаti lekaru mrtvozorniku M.Ž.(36) iz tog grada zbog…

Maleri ili loše gume?

Piše - 9. February 2012. 0
BOR, 9. februara 2012. (Saša Trifunović, Ist Media) U poslednjih 10 dana dva policijska vozila učestvovala su u saobraćajnim udesima u…

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X