Najava za ponedeljak, 15. aprila: Tribina KAKO DA VLAST GOVORI JEZIKOM GRAĐANA?

167 0

BOR, (IST Media) Da li znate da na svakih 100 dinara koje primite kao platu, državi dajete još 60 na ime poreza i doprinosa? I kada dođe vreme da potrošite tih 100 dinara, opet dajete od tog novca za PDV dodatnih 20 dinara. Dakle, na svaki dinar koji potrošite na sebe, dajete jedan dinar državi.

Budući da građani iz svog džepa finansiraju rad lokalnih i državnih vlasti, treba da znaju i kako se taj dinar troši. Sa ciljem da građani konačno dobiju veći uticaj na odluke koje se tiču njih, a koje donose vlasti čiji je rad finansiran od tih istih građana, Nacionalna koalicija za decentralizaciju (NKD) kao partner organizacije CRTA u projektu ,,Građani imaju moć” organizuje u ponedeljak, 15. aprila u Boru uličnu akciju i tribinu ,,Kako da vlast govori jezikom građana?’’.

NKD najavljuje da će se ulična akcija održati u Ulici Moše Pijade (ispred marketa Maxi) u periodu od 14 do 16 sati. Građani će moći da se informišu o tome kakav jeste, a kakav bi trebalo da bude odnos vlasti i građana, daju potpis podrške većem učešću građana u odlučivanju i dobiju koristan i atraktivan aktivistički poklon.

Tribina ,,Kako da vlast govori jezikom građana?’’ održaće se od 17 sati u Medija  centru. O uticaju građana na odluke vlasti govoriće:

Srećko Zdravković, član gradskog veća
Milutin Simić, JKP Toplana
Slaviša Frišković, Javno stambeno preduzeće
Zvonko Damnjanović, Građanska čitaonica Evropa – Medija centar Bor

Moderator: Danijel Dašić, NKD

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

用于公共警报警报器经过测试

Piše - 5. June 2019. 0
周三5月5日中午在博尔市警报器进行常规系统测试被触发 根据既定计划每月的第一周三中午12点钟公共警报系统将进行正常性和功能性运行的测试 系统测试以60秒钟的单调音调进行,而且表明危险的结束 Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X