NAJAVA: U četvrtak manifestacija „Vežbam za zdravlje“, uskoro „Biciklam za zdravlje“

62 0
vezbe priroda

U četvrtak 26. maja, na zelenoj površini između OŠ „Dušan Radović“ i Studentskog doma, u 13.30 biće organizovan deo manifestacije „Vežbam za zdravlje“.

Ova manifestacija jedna je od aktivnosti za decu i mlade u okviru inicijative „Bolje je OdRživo“ koju sprovodi Društvo mladih istraživača Bor..

Manifestacija se realizuje i na još tri lokacije:

-u Slatini, sa učenicima nižih razreda izdvojenog odeljenja OŠ „Vuk Karadžić“ u 11 sati

– u Zlotu, sa učenicima nižih razreda OŠ „3. oktobar“ u 16h

– na zelenoj površini pored Tehničke škole sa srednjoškolcima 2. juna

Vodeća organizacija ove inicijative je Društvo mladih istraživača Bor, a partneri su  Lokalna samouprava-Grad Bor, Udruženje građana „Village“ – Pokret za razvoj sela Zlot, OŠ“Dušan Radović“, OŠ“3. oktobar“ Bor i Tehnička škola Bor.

Kako navode u ovoj organizaciji, viljevi inicijative su da se doprinose većem učešću građana u realizaciji ciljeva održivog razvoja u lokalnoj zajednici, a posebno dece i mladih, osnaživanje građana,  organizacija civilnog društva i lokalne samouprave da se bave realizacijom ciljeva održivog razvoja, povećanje informisanosti građana o Agendi 2030 i podizanje ekološke svesti i znanja dece i  mladih radi vršnjačkog transfera znanja.

U Društvu mladih istraživača najavljuju i manifestaciju „Biciklam za zdravlje“ kojom žele da doprinesu svesti o potrebi da se razvije biciklistički saobraćaj u gradu i svest o njemu kao načinu za smanjenje zagađenja vazduha, potrošnje prirodnih resursa odnosno kao modela održivog ekološkog ponašanja.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X