Najava: Melodrama „Bokeški D-mol“ 27. maja u sali Muzičke škole u Boru

304 0
bosko buha

 

Na sceni Muzičke škole 27. maja u 19 sati biće izvedena mediteranska melodrama „Bokeški D-mol“ pozorišta „Boško Buha“.

Ovaj komad je starinski napisan o starinskim vremenima, oslanja se na na čuvenu legendu iz Bokokotorskog zaliva o ljubavi jedne hrabre devojke i Francuskog oficira koji vodi poreklo sa prostora Jugoslavije. Ima tu nešto i istorije , ali istorija je manje važna jer istoriji, svedoci smo, nije baš verovati. Ima smeha i suza, jedno bez drugog ne ide. Najvažnije je što je ovaj komad pun ljubavi,“ stoji u opisu ove drame.

Mlada Katarina Šparović, glavna junakinja , veliki je romantik i zanesenjak, zaljubljena u sam pojam i fenomen ljubavi. Rene Marulić je oficir neprijateljske vojske. U želji da sačuvaju svoju ljubav, suočavaju se sa osudama male sredine. Ta ljubav zasmetaće, Stanku, njenom udvaraču, koji će njihovu ljubav doživeti kao poraz.

Reditelj predstave, Milan Karadžić, ističe da su tekst i uloge predivni, a predstavu opisuje kao snažnu, prepunu emocija, dobrog humora ali i tragičnih nota. Poseban šarm drame donosi bokeljski dijalekt.

Predstava je u izvornom izdanju igrana pre 20. godina na pozornici Centra za kulturu „Tivat“. Tada su se tim komadom proslavili Jelena Đokić i Andrija Milošević, dok se još uvek pamti čuvena uloga Milene Dravić.

U ovoj čuvenoj drami, Stevana Koprivice igraju Anja Pavićević, Dejan Lutkić, Andrijana Oliverić, Luka Grbić, Marko Pavlović, Branislav Platiša, Nemanja Oliverić, Miloš Vlalukin, Lenka Petrović, Jana Bjelica i Filip Stankovski.

Cena ulaznice je 600 dinara.

Karte se mogu kupiti u četvrtak (26.maja) i petak (27.maja) na blagajni Ustanove“Centar za kulturu grada Bora“.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X