Kultura

Najava: Izložba akvarela SAN O PEJZAŽU od utorka u Boru

U utorak, 17. septembra u 19 sati, u Muzeju rudarstva i metalurgije biće otvorena izložba akvarela “San o pejzažu”, autorke Irene Jovanović.

Izložba će trajati do srede 02. oktobra 2019. godine.

 

Umetnička biografija

Irena Jovanović je rođena 1971. godine u Zaječaru. Pohađala je srednju školu “Đorđe Krstić” u Nišu (1988 – 1990), na smeru likovni tehničar-saradnik u likovnim delatnostima.

Fakultet primenjenih umetnosti i dizajna je završila u Beogradu (1990 – 1995) sa zvanjem diplomirani slikar – dizajner keramike, u rangu Mastera.Član je ULUS-a i ULUPUDUS-a od 1997. godine.

Bila je član ZAART-a, udruženja zaječarskih umetnika, dok je postojalo. Posdiplomske studije, magistarske, je upisala na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu 1999. Bila je predsednik umetničkog saveta Narodnog muzeja u Zaječaru tokom 5 godina od 1996. do 2001. godine.

Pored navedenih samostalnih izložbi, učestvovala je na velikom broju značajnih grupnih izložbi i u radu većeg broja poznatih i priznatih umetničkih likovnih kolonija.

Irena Jovanović živi i radi u Zaječaru, bavi se likovnim radom i pisanjem poezije na srpskom i na engleskom jeziku.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Predstava Klaustrofobična komedija 9. decembra u Boru

Ist Media

Večeras u Narodnoj biblioteci veče satire

Ist Media

NAJAVA: Kamerni ansambl MONK pred Boranima. Ulaz besplatan

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X