Nagrada Zoranov brk Tanji Bošković i Radetu Šerbedžiji

321 0

ZAJEČAR, (IST Media, Foto: Tatjana Galić Zetović) U Zaječaru je sinoć nastavljen pozorišni festival 28. „Dani Zorana Radmilovića“. U prerepunoj sali teatra druge festivalske večeri izvedena je predstava „Ko se boji Virdžinije Vulf“, u koprodukciji Ulisis teatra iz Zagreba i Beogradskog dramskog pozorišta.

Publika je frenetičnim aplauzom nagradila glumce, posebno barda eks – yu glumišta Radeta Šerbedžiju u ulozi Džordža, za koju je očekivano dobio Zoranov brk, ali i statuetu Zorana Radmilovića za pozorište u kome nastaju ovako sjajne predstave, koju mu je uručio gradonačlenik Zaječara Boško Ničić.

Uz čamac Gage Nikolića, sada uz sebe imam još jednog svog velikog prijatelja, da zajedno plovimo ka nekim novim visinama kazao je Šerbedžija zahvaljujući na poklonu, rekao je tom prilikom Šerbedžija.

U ovom čitanju drame autora Edvarda Olbija koju rediteljski potpisuje Lenka Udovički, u ulozi Marte je Katarina Bistrovič Darvaš, glumica Zagrebačkog kazališta mladih. Mlađi bračni par igraju Milan Marić i Romina Tonković. Njih četvoro su izuzetno uverljivo oživeli nezadovoljstvo, razočarenje, zlobu, pakost u bračnim odnosima. Briljirao je Šerbedžija demonstrirajući raskoš glumačkog talenta i lako, na ciničan i duhovit način odigrao sve nijanse nezadovoljstva zarobljenika u lošem braku.

Sinoć je u Zaječaru otvoren i 2. Festival malih pozorišnih formi. Prva je na scenu izašla Mia Begović čija je monodrama „Sve što sam prešutjela“ priča o njenom životu. Komad je pun samoironije i istine i prožimaju ga situacije iz života, ima i bolnih trenutaka o smrti njene sestre.

mia begovic
Mia Begović

 

Glumac ne postoji bez publike, bitna je i kritika, ali je publika ono što nas drži. Ovu monodramu sam puno puta igrala, ali je uvek iznova drugačija i zahteva mnogo koncentracije. Što sam starija, imam veću odgovornost, jer publika s punim pravom očekuje više od vas kazala je Mia Begović.

Festival je dan ranije otvorio naš poznati glumac Branko Cvejić, koji je istakao da nikada nije bio u Zaječaru, niti na ovom festivalu, ali je zato radio sa Zoranom i živeo u istoj gradi sa slavnim glumcem.

Imao sam privilegiju da igram sa Zoranom, da svaki dan auto dođe po njega i po mene i da svakog jutra idemo zajedno na snimanje. I da on meni objašnjava kako nisi valjda lud da učiš tekst unapred, to je budalaština. To ćemo mi u šminkernici zajedno, ponovimo dvatriput i onda znamo odlično, a kad se završi snimanje ništa ne znamo od toga, nemamo pojma. Bilo je divno družiti se s njim. Bio je divan, duhovit, strašno duhovit, što je i pokazivao na sceni, istakao je Cvejić.

Prve večeri održana je premijera predstave „Petra“ zaječarskog pozorišta, po tekstu i u režiji Irfana Mensura. 

Žiri, na čijem je čelu Nebojša Bradić, Zoranov brk za predstavu dodelio je Tanji Bošković, kojoj je ovo priznajnje dodeljeno drugi put.

Tanja Bošković
Tanja Bošković

Toliko sam srećna da ne mogu da vam ispričam koliko. Zaista mislim da tri mlade žene koje su igrale sa mnom zaslužuju poneku dlačicu iz ovog brka, istakla je Tanja Bošković.

Na svečanosti otvaranja 28.Festivala „Dani Zorana Radmilovića, direktor Festivala i zaječarskog teatra Vladimir Đuričić je istakao da grad Zaječar s dužnom pažnjom čuva uspomenu na glumčinu Zorana Radmilovića.

Veliki tim ljudi u Zaječaru, zajedno sa Organizacionim odborom, i saradnicima iz Beograda,
Novog sada, Niša, ali i iz Hrvatske, Bugarske i Republike Srpske, tokom cele godine radi na
tome da Zoranovi dani budu sve kvalitetniiji, istakao je Đuričić.

Večeras je na programu predstava „Dok nas smrt ne razdvoji“ po tekstu Mirle Furlan i u režiji Predraga Mikija Manojlovića.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X