Kultura

NAGRADA ZORANOV BRK sinoć dodeljena NEBOJŠI ILIĆU

ZAJEČAR, (IST Media, foto: pozoriste ZR) – Žiri 27. Festivala „Dani Zorana Radmilovića“, odlučio je sinoć da nagradu “Zoranov brk” dodeli Nebojši Iliću za ulogu Grofa Andrenjija Ištvana, mađarskog plemića u predstavi “Noćna straža” Ateljea 212 iz Beograda.

Žiri je bio u sastavu Nebojša Bradić, pozorišni reditelj, predsednik, a članovi su bili Miroslav Radonjić, direktor Sterijinog pozorja i Nenad Novaković, direktor Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Dobitnik nagrade je na pres-konferenciji istakao da je on “uskočio” u ovu ulogu kao alternativa Gordanu Kičiću, koji je zbog obaveza odsutan ove godine iz predstave.

„Likovi su pripadnici generacije čija je religija komfor i udobnost“, reči su Borisa Liješevića, reditelja predstave „Noćna straža“ Fedora Šilija, u izvođenju beogradskog Ateljea 212, koju je zaječarska publika gledala treće festivalske večeri „Dana Zorana Radmilovića”.

Ovo je drugi Brk koji je Ilić osvojio na Zoranovim danima. Prvi je dobio 2010. godine za predstavu „Čekaonica“, takođe u režiji Borisa Liješevića.

„Osvojiti Brk drugi put znači mnogo“, ističe Ilić i dodaje da je „to možda neka potvrda naše želje da pripadamo Zoranu i da pripadamo celoj toj generaciji glumaca u Ateljeu, da smo zbog njih počeli da se bavimo glumom, da verujemo u pozorište u koje su oni verovali, da imamo odnos prema poslu kakav su nam oni ostavili.

Festival „Dani Zorana Radmilovića“ nastavlja se večeras nastupom Narodnog pozorišta “ Ivan Vazov“ iz Sofije sa predstavom „Krivac“ Dimitra Dimova.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Predstava Klaustrofobična komedija 9. decembra u Boru

Ist Media

Večeras u Narodnoj biblioteci veče satire

Ist Media

NAJAVA: Kamerni ansambl MONK pred Boranima. Ulaz besplatan

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X