Nagrada Ministarstva za nastavnicu srpskog jezika iz Bora

333 0

BOR (IST Media, Ivana Milovanović) Nastavnica srpskog jezika u OŠ “Branko Radičević”, Ivana Mihajlović dobitnica je prve nagrade na konkursu “Digitalni čas” Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija. Projekat sa kojim je Ivana Mihajlović osvojila prvu nagradu ujedinio je različite discipline: književnost, gramatiku i jezičku kulturu, a posebna pažnja posvećena je korišćenju digitalnih tehnologija u učenju.

 

IMG_20150510_101713
Ivana Mihajlović

Volim da eksperimetnišem u nastavi na ovaj način, jer samtram da su ovakvi kombinovani časovi višestruko korisni učenicima, a istovremeno su im i zanimljiviji, pa se na taj način i bolje uči, ali se i učenici osposobljavaju da budu aktivni učesnii različitih projekata i da ih sami inciraju”, kaže Mihajlović za IST Media.

 

Projekat predstavljen na konkrusu “Digitalni čas” samo je jedan od primera njenih časova, jer se trudi se da na taj način sprovodi nastavu kad god je to moguće. Njeni učenici su stoga naviknuti na to da čas srpskog često imaju u kabinetu informatike, gde ih podstiče na korišćenje informacionih tehnologija i interneta za sticanje ili utvrđivanje znanja iz srpskog jezika. Sami prave prezentacije, video zapise i rešavaju kvizove koje im sastavlja.

 

“Na taj način učenici spontano razvijaju svest o internetu kao jednoj velikoj platformi za učenje, a ne samo za zabavu. Uvek su vrlo ushićeni kada najavim ovakve časove”, rekla je Ivana Mihajlović.

 

Direktor OŠ “Branko Radičević”, Radiša Petković kaže da je ovo veliko priznanje i za školu.

 

“Nastavnica Ivana Mihajlović je nekada bila i učenik naše škole i uvek je lepo kada bivši učenici škole mogu da pokažu svoje znanje i umeće i da na pravi način prezentuju sebe i ustanovu u kojoj rade. Dobijena nagrada je priznanje koje govori o kvalitetu rada nagrađene ali i ustanove u kojoj je zaposlena u vremenu kada se u obrazovanju puno pažnje posvećuje savremenim tehnologijama”, kaže Petković.

 

IMG_20151116_123418 (1)
Čas srpskog jezika u kabinetu za informatiku

Nagradni konkurs je bio namenjen svim predmetnim i razrednim nastavnicima osnovnih škola čiji je osnivač Republika Srbija.

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X