Naslovi.netSrbijaНекатегоризовано

Nagrada "Dušan Bogavac" za 2012. Marku Somborcu

Žiri novinarske nagrade “Dušan Bogavac” za etiku i hrabrost odlučio je da dobitnik za 2012. godinu bude karikaturista Marko Somborac.

 

Već godinama karikaturista Marko Somborac svojim nadahnutim i veštim crtačkim perom odslikava moderno srpsko društvo, zaglibljeno u blato korupcije, dirigovanih medija i tajkunskih interesa, sa nerazvijenim demokratskim institucijama. Njegovi satirični stripovi u dnevnom listu Blic na maestralan način govore o “našim danima”, odupirući se manipulacijama, demagogiji i kretenizaciji javnosti.

 

Ove godine, u užem izboru za nagradu “Dušan Bogavac” bili su i novinar Čaba Presburger, doskorašnji glavni urednik lista “Mađar so “, novinarski tim TV emisije Insajder i Centar za istraživačko novinarstvo NUNS-a.

 

Žiri je radio u sastavu Dinko Gruhonjić, Ljubomir Živkov, Vukašin Obradović, Filip Mladenović i Branka Bogavac.

 

 

Ceremonija dodele novinarske nagrade “Dušan Bogavac” za etiku i hrabrost održaće se u sredu, 24. oktobra 2012. u 12 sati u prostorijama NUNS-a, na II spratu Doma novinara Srbije, Resavska 28.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Srbija Ziđin Koper donirala 1,2 miliona dinara Fudbalskom klubu Krivelj

Ist Media

Beživotno telo Boranke izvučeno iz Borskog jezera

Ist Media

Poznata još dva imena koja će nastupiti na ovogodišnjem Nišvilu. Sjajna Dženi Mekferson i jazz trubač Teo Kroker

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X