Nacionalne frekvencije ostaju televizijama Pink, B92, Hepi i Prva. Savo Manojlović: Odluka skandalozna

79 0

 

Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) odlučio je na današnjoj sednici da nacionalne frekvencije i ubuduće koriste televizije Pink, Hepi, Prva i B92.

Na konkurs za dodelu nacionalnih frekvencija prijavilo se 14 televizija a pored Pinka, Hepija, Prve i B92 prijave su podnele i televizije N1, Nova S, Vesti, BK, Una, Kopernikus, TV2, TV K1, TV Tanjug i Kurir TV.

Predsednica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Olivera Zekić izjavila je da bi odluka o petoj nacionalnoj frekvenciji za televizije mogla da bude doneta do kraja jeseni.

Direktor kampanje Kreni-promeni Savo Manojlović izjavio je da su nacionalne frekvencije dobile televizije koje su se u prethodnom periodu dokazale kao poltronske prema Srpskoj naprednoj stranci (SNS) i njenom predsedniku Aleksandru Vučiću.

Manojlović je agenciji Beta kazao da je odluka Regulatornog tela za elektronske medije (REM) da ponovo dodeli nacionalne frekvencije Pinku, Prvoj, TV Hepi i TV B92, skandalozna.

„U pitanju je potpuno kršenje zakona i elementarne logike. REM je pogazio i sopstveni zakon, ali i izveštaje stručnih službi koje su jasno ukazivale da su sve navedene televizije, Pink, Prva, Hepi i B92, kršile postojeće propise“, ocenio je Manojlović.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X