Društvo

Na prvom forumu poslodavaca predstavljeni konkursi za zapošljavanje novih radnika

 

Na prvom forumu za poslodavce predstavljeni su javni pozivi odnosno konkursi koje je raspisala Nacionalna služba za zapošljavanje. Raspisano je 12 javnih poziva koji su namenjeni i poslodavcima i nezaposlenim licima.

 Lidija Načić v.d. direktor filijale NSZ u Boru rekla je da je trenutno u toku konkurs za zapošljavanje iz kategorije teže zapošljivih lica.

Poslodavci mogu da konkurišu za zapošljavanje lica do 30 godina starosti, starijih od 50 godina, Roma, osoba sa invaliditetom i viškove zaposlenih. Poslodavci dobijaju sredstva od 200 hiljada dinara koje dodeljuje Republika, a koji žive na teritoriji grada Bora i opštine Majdanpek, a kada su u pitanju opštine Negotin i Kladovo poslodavci dobijaju 225 hiljada dinara za zapošljavanje lica iz kategorije teže zapošljivih lica, naglasila je Lidija Načić.

Na forumu se razgovaralo i o javnim pozivima kada je u pitanju sticanje praktičnih znanja, angažovanju lica na stručnoj praksi, kao i zapošljavanju lica sa visokim obrazovanjem u svojstvu pripravnika, ali i o javnim pozivima koji se tiču javnih radova i zapošljavanja osoba sa invaliditetom.

Gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić,  istakao je da je grad Bor ove godine zajedno sa Republikom Srbijom izdvojio 38 miliona dinara za zapošljavanje, ali i da će rebalansom budžeta biti izdvojeno još 9,9 miliona dinara za zapošljavanje u preduzećima koja su formirana uz pomoć grada Bora, odnosno kod preduzetnika koji su iskoristili pomoć za samozapošljavanje i osnovali svoja preduzeća.

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Da li se sećate priče o Ivči? Posle osam meseci evo nastavka

Ist Media

U nedelju u Domu zdravlja preventivni pregledi bez zakazivanja

Ist Media

Apoteka u Domu zdravlja izdata u zakup. Na licitaciji ponuđeno 325.000 dinara mesečno

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X