Na manifestaciji „Vežbam za zdravlje“ učestvovalo 200 učenika

101 0
vezbam za zdravlje

 

Na zelenim površinama u Boru i u prostorima očuvane prirode na tri zelene površina pored OŠ „Dušan Radović“, Slatina i Lazarev kanjon, realizovana je manifestacija „Vežbam za zdravlje“. Cilj manifestacije bio je da promoviše redovno bavljenje fizičkim aktivnostima, koje je neophodno za zdravlje dece, ali i potrebu dece ovog grada za zelenim površinama na kojima bi mogli da imaju ovakve aktivnosti.

vežbam za zdravlje 6

Bor, u odnosu na svoju površinu, ima dovoljno zelenila, ali ono nije raspoređeno na odgovarajući način. Parkovske zelene površine i zelena igrališta su potrebni prostori koji bi našoj deci omogućili boravak, druženje i sportske aktivnosti u zdravijoj sredini.

Najpre su vršnjački edukatori razgovarali sa učenicima o očuvanju zdravlja kao jednim od ciljeva održivog razvoja, o značaju redovnih fizičkih aktivnosti, o značaju boravka na zelenim površinama u gradu, a pogotovu u prostorima očuvane prirode, za zdravlje dece.

vežbam za zdravlje 6

Na manifestaciji je učestvovalo 200 učenika uzrasta od 7 do 18 godina iz osnovnih škola „3. oktobar“, „Vuk Karadžić“, „Dušan Radović“ i Tehničke škole.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X