Društvo

Na inicijativu Rakite, osnovcima održano PREDAVANJE O BEZBEDNOSTI u saobraćaju

BOR, (IST Media, foto: D. Novaković) Povodom početka nove školske godine, na inicijativu kompanije Rakita Eksplorejšn (Rakita Exploration) održano je predavanje o bezbednosti u saobraćaju za učenike nižih razreda osnovnih škola u selima Brestovac i Metovnica. Inicijativa za edukaciju javila se i zbog prisustva povećanog broja putničkih i teretnih vozila, kao i radnih mašina u atarima ovih sela, koje rade na izgradnji istražnog niskopa.

Učenici su imali priliku da se upoznaju sa pravilima ponašanja u saobraćaju, a kompanija Rakita je svakom učeniku donirala bezbednosni set reflektujućih dodataka koji podrazumeva fluoroscentnu torbu u kojoj su prsluk, dve narukvice/trake, privezak i tri nalepnice.

“Kompanija Rakita je posvećena razvoju uspešne i transparentne saradnje sa lokalnom zajednicom i nastoji da postigne pozitivan dugoročno održivi uticaj u lokalnoj zajednici u kojoj posluje kroz otvoreni dijalog i podršku lokalnim projektima. Tokom radova na izgradnji istražnog niskopa, Rakita  preduzima sve neophodne mere zaštite ljudi i životne sredine u skladu sa standardima Srbije i međunarodnim standardima”, navode u ovoj kompaniji.

Aleksandar Vlahović, direktor Osnovne škole „Stanoje Miljković“ u Brestovcu, zahvalio se kompaniji Rakita i izrazio nadu da će predavanja postati tradicija, jer obnavljanje znanja u oblasti bezbednosti u saobraćaju nikada nije na odmet.

„Imajući u vidu da je bezbednost dece na prvom mestu, svakako da je škola u potpunosti podržala jednu ovakvu inicijativu koja je potekla iz kompanije Rakita. Bezbednost učenika u saobraćaju je primarna za škole u ovim selima jer su objekti locirani tik uz prometne saobraćajnice. Utoliko je ovo predavanje korisnije i verujemo da će učenici shvatiti da su i oni, kao pešaci, ravnopravni učesnici u saobraćaju i da samim tim imaju i oni određene obaveze i odgovornosti”, izjavio je Aleksandar Vlahović.

Predavanju je danas prisustvovalo 65 učenika nižih razreda iz Brestovca i Metovnice, dok će 67 učenika viših razreda ova dva sela, kao i 40 učenika nižih razreda iz Slatine moći da čuju savete stručnjaka narednih dana.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Meštani Suvaje posle tri decenije dobili uredno snabdevanje vodom. Srbija Ziđin Majning izdvojila 1,5 miliona evra

Ist Media

Raspisan tender za gradnju Evropskog vrtića u Boru vredan više od 600 miliona dinara 

Ist Media

Za mlade u Boru: Besplatne radionice digitalne i medijske pismenosti

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X