Na inicijativu Rakite, osnovcima održano PREDAVANJE O BEZBEDNOSTI u saobraćaju

598 0
BOR, (IST Media, foto: D. Novaković) Povodom početka nove školske godine, na inicijativu kompanije Rakita Eksplorejšn (Rakita Exploration) održano je predavanje o bezbednosti u saobraćaju za učenike nižih razreda osnovnih škola u selima Brestovac i Metovnica. Inicijativa za edukaciju javila se i zbog prisustva povećanog broja putničkih i teretnih vozila, kao i radnih mašina u atarima ovih sela, koje rade na izgradnji istražnog niskopa.

Učenici su imali priliku da se upoznaju sa pravilima ponašanja u saobraćaju, a kompanija Rakita je svakom učeniku donirala bezbednosni set reflektujućih dodataka koji podrazumeva fluoroscentnu torbu u kojoj su prsluk, dve narukvice/trake, privezak i tri nalepnice.

“Kompanija Rakita je posvećena razvoju uspešne i transparentne saradnje sa lokalnom zajednicom i nastoji da postigne pozitivan dugoročno održivi uticaj u lokalnoj zajednici u kojoj posluje kroz otvoreni dijalog i podršku lokalnim projektima. Tokom radova na izgradnji istražnog niskopa, Rakita  preduzima sve neophodne mere zaštite ljudi i životne sredine u skladu sa standardima Srbije i međunarodnim standardima”, navode u ovoj kompaniji.

Aleksandar Vlahović, direktor Osnovne škole „Stanoje Miljković“ u Brestovcu, zahvalio se kompaniji Rakita i izrazio nadu da će predavanja postati tradicija, jer obnavljanje znanja u oblasti bezbednosti u saobraćaju nikada nije na odmet.

„Imajući u vidu da je bezbednost dece na prvom mestu, svakako da je škola u potpunosti podržala jednu ovakvu inicijativu koja je potekla iz kompanije Rakita. Bezbednost učenika u saobraćaju je primarna za škole u ovim selima jer su objekti locirani tik uz prometne saobraćajnice. Utoliko je ovo predavanje korisnije i verujemo da će učenici shvatiti da su i oni, kao pešaci, ravnopravni učesnici u saobraćaju i da samim tim imaju i oni određene obaveze i odgovornosti”, izjavio je Aleksandar Vlahović.

Predavanju je danas prisustvovalo 65 učenika nižih razreda iz Brestovca i Metovnice, dok će 67 učenika viših razreda ova dva sela, kao i 40 učenika nižih razreda iz Slatine moći da čuju savete stručnjaka narednih dana.

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X