Tema danaTurizamНекатегоризовано

Na glavnoj plaži Borskog jezera – Jezerce

BOR, (IST Media, G.T.V.) Na glavnoj plaži Borskog jezera, na mestu gde su nekada bile prodavnica i kafana, od sada se nalazi etno-restoran „Jezerce“. Kao i osamdesetih godina kada je podignut ovaj montažni objekat, zamišljen tada kao mesto gde će kupači sa glavne plaže moći „s nogu“ da kupe neke osnovne potrepštine i nešto popiju, „Jezerce“ će i sada poslovati u sastavu hotela „Jezero“.

 

Borsko jezero Jezerce 01 Borsko jezero Jezerce 14 Borsko jezero Jezerce 31

 

Restoran „Jezerce“, renoviran za samo dva meseca, uređen je u rustičnom stilu, a duh unikatnog prostra dale su mu zanimljive etno-dekoracije, suveniri i detalji sa tradicionalnom tematikom. Uređenjem enterijera i eksterijera u etno-stilu najlepše mesto na Borskom jezeru dobilo je upečatljivu osobenost. Cene u „Jezercetu“ su pristupačnije od onih u hotelu, a u ponudi je kuhinja koja je tradicionalno obeležje timočkog podneblja: kačamak i paprike sa sirom, vlaške palačinke, uštipci, razni sirevi, jagnjeće pečenje… Sve su to, kako kaže  upravnica hotela „Jezero“ Milica Milovanović, domaći specijaliteti za koje namirnice ili same proizvode hotel kupuje od meštana okolnih sela.

Borsko jezero Jezerce 18

Dobitni tim sa Milicom Milovanović

 

“Uspeli smo da za kratko vreme ovom napuštenom i oronulom montažnom objektu ponovo udahnemo život. Saniran je krov, urađena je ponovo termo-izolacija, sanitarni čvor, razvod struje i rasvete, kompletan prilaz restoranu, stepeništa, novi oluci. Restoran je obložen drvetom, a koršćen je i peskareni kamen, stare cigle. Od prirodnog materijala je i nameštaj, a potrudili smo se da planski odaberemo i živopisne detalje, tople boje i učinimo da prostor odiše uspomenama i bude prijatan, baš domaćinski kutak”, dodaje Milica Milovanović.

 

Goste je na otvaranju, u pratnji lokalne tamburaške grupe, zabavljala i poznata pop pevačica Ana Stanić,  koja se odmara u hotelu “Jezero”.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Milikić: Ove godine Borani bez otvorenih bazena

Miloš Marković

Oblaci donose avanturu- izaberite svoje idelalno jesenje putovanje

Ist Media

SSP: Vlast urušava borsko zdravstvo upućujući radnike javnog sektora na sistematske preglede u privatne domove zdravlja

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X