Na Crnom vrhu u planu vetro-park. Investicija gotovo 100 miliona evra

1567 0
vetropark

BOR, (IST Media) U Boru je danas potpisan ugovor o početku izrade plana dealjne regulacije za podučje Crni vrh, gde je planirana izgradnja vetro-parka u kome će biti ukupno 21 turbina za proizvodnju električne energije.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić, rekao je da je reč je o prvoj domaćoj investiciji u vetropark, a gradiće ga kompanija „Crni vrh power„, koja posluje u sastavu srpske kompanije „Kodar Elekromontaža“

Grad Bora je dao saglasnost za izradu plana detaljne regulacije, nakon čega će uslediti izrada projektno-tehničke dokumentacije za izvođenje radova, rekao je za IST Media Milikić, koji je danas potpisao ugovor sa generalnom direktorkom kompanije Jelenom Radić.

Prema njegovim rečima, od 21 turbine, 14 će biti na teritoriji Grada Bora a  sedam na teritoriji Opštine Žagubica.

Jelena Radić je naznačila da merenje snage vetrova na Crnom vrhu traju već sedam godina i da pokazuju da je to možda najbolja lokacija vetrova u Srbiji.

Kada je reč o visini investicije, ona napominje da je pribavljanje dokumentacije tek prvi korak, ali da „knjiške“ računice pokazuju da ovakve investicije iznose oko 100 miliona evra.

Prema njenim rečima, do 2021. godine planira se pribavljanje građevinske i energetske dozvole, nakon čega će početi izgradnja vetroparka snage 50 megavata.

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

čitulje bor

ČITULJE

Posted by - 1. septembra 2022. 0
  RASPORED SAHRANA NA NOVOM BORSKOM GROBLJU  Za 27. septembar 2022. 12:00 Aničić Milojka (1946)            …
X