“MOST” – U Krivelju, Oštrelju, Slatini i Bučju opozicija pobedila SPS i SNS

496 0
Vlaška stranka Most - Miki Janošević

 

U borskim selima koja su pod uticajem rudarenja, u Krivelju, Oštrelju, Slatini i Bučju, opozicija je na izborima za Skupštinu grada Bora osvojila više glasova od zbira glasova koje su dobile Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije, rekao je Milivoje Janošević, lider Vlaške stranke “Most”.

Netačna je informacija da su SNS i SPS bobedili u ovim selima. U Krivelju je opozicija uzela 149 glasova a SNS i SPS 144. U Slatini opozcicione partije dobile su 237 glasova a SNS i SPS 220, dok je u Oštrelju za opoziciju glasalo 176 birača a za SNS i SPS 127. U Bučju je opozicija zajedno osvojila 141 glas a SNS iSPS 133, kazao je Janošević.

Lider “Mosta”, manjinske stranke koja će u budućem lokalnom parlamentu od 35 odborničkih mesta imati četiri, rekao je i da je ta stranka po svim istraživanjima uoči izbora projektovan na 5, ili 6 procenta, ali da je dobila poverenje oko 10 odsto birača.

Kada smo osnovani, uoči izbora 2018. godine osvojili smo poverenje 954 birača, dok je sada za nas u selima i Boru glasalo 2.447. Rezultati u Boru pokazuju da su svi koji su učestvovali na izborima 2018. godine dobili manji broj glasova.

Podsetio je da je vladajuća koalicija SNS-SPS 2018. godine dobila poverenje 13.981 birača što im je omogućilo 24 odborničkih mesta a da je ove godine SNS osvojila 15 mandata a SPS četiri.

“Most” je u Zlotu, u kome živi Janošević, dobio poverenje 34 odsto birača.

Pored Janoševića, ovu stranku će u Skupštini grada Bora predstavljati još i profesor Ivan Vučković iz Bora, i predstavnici sela Boban Milojković iz Slatine i Vesna Jovanović Verbanac iz Krivelja.

On je rekao da “Most” sada ne razmišlja o potencijalnim koalicijama.

O tim koalicijama neka sada razmišljaju oni koji su proslavili pobedu, a koji trenutno imaju 19 mandata. Oni su imali problema sa kvorumom kada ih je bilo 24, i zato mislim da buduća vlast neće imati pun mandat, ocenio je Janošević, i dodao da “Most” neće učestvovati u pregovorima oko koalicije sa dosadašnjim vladajućim strankama.

Janošević smatra da opozicione stranke treba da formiraju “odbrambeni blok” koji će sprečiti propadanje Bora i zahvalio se svim biračima koji su Mostu ukazali poverenje.

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X