“Most” se distancirao od Janoševića i odbornika te stranke. Zatraženo da izađu iz koalicije sa SNS i SPS

443 0
vlaska stranka most peric jovanovic

 

Zbog koalicije i saradnje donedavnog predsednika Vlaške stranke “Most” Milivoja Janoševića i odbornika te partije sa  Sprskom naprednom strankom i Socijalističkom partijom Srbije u Skupštini Grada Bora, novi gradski odbor “Mosta”, na čijem je čelu odnedavno Nada Lukić, distancirao se od Janoševića, a od njega i odbornika zatraženo je da napuste pozicije vlasti.

Nada Lukic HortiDistanciramo se od Janoševića zbog neodržanih predizbornih obećanja, pre svega što su prekršili datu reč građanima da neće ući u vlast sa SNS i SPS, a da se pri tom nisu konsultovali sa sedištem stranke u Petrovcu na Mlavi. Zbog toga je bilo potrebno izvršiti promene kako bi se sačuvao ugled “Mosta”, i lični ugled nas članova koji nismo ušli u ovu stranku zarad ostvarenja svojih ličnih ciljeva”, kaže nova predsednica.

Ona je zato pozvala sve zainteresovane građane kojima je, kako je rekla, “zaista stalo do Bora i okolnih sela da im se pridruže, da bi se zajednički ostvarile neophodne promene i opstalo na ovim prostorima”.

Potpredsednik gradskog odbora Vlaške stranke “Most” Dragan Jovanović Pop podsetio je da je Janošević, sada zamenik gradonačelnika Bora. u predizbornoj kampanji bio izričit da neće stupiti sa naprednjacima u koaliciju.

Ljudski i korektno sa njihove strane bi bilo da napuste svoje pozicije i vrate se izvornoj priči iz izborne kampanje, rekao je Jovanović.

Slobodan Perić, predsednik “Mosta”, stranke čije je sedište u Petrovcu na Mlavi, podvukao je da je Janošević i dalje član predsedništva, ali da njegova odluka o stupanju u koaliciju sa naprednjacima i socijalistima “šteti ugledu te partije”.

Za sada nismo preduzeli nikakve mere protiv Janoševića, ali ćemo sa njim i ostalim predstavnicima stranke koji su u gradskoj Skupštini obaviti razgovor. Mi bismo želeli da oni budu deo stranke, ali njihova saradnja sa Srpskom naprednom strankom šteti ugledu i stranke i njih samih, dodao je Perić.

U Boru “Most” ima preko 200 članova, odnosno 1500 u istočnoj Srbiji. Uskoro se očekuje da “Most” otvori novu kancelariju u Boru.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X