UncategorizedНекатегоризовано

Monitoring cena u Boru, Maxi u proseku najskuplji

BOR (Milica Živković, IST Media) Pokret potrošača Bor, predstavio je danas istraživanja uporednih cena u ovom gradu, u marketima Maxi, Roda, Idea, Lav i Dis.


 

Za odabir namirnica i pakovanja poslužio je sadržaj proizvoda iz “potrošačke korpeRepubličkog zavoda za statistiku. Odabrano je 28 proizvoda sa realnim cenama, koje nisu bile na sniženju ili akciji.

 

„Radi fer odnosa prilikom upoređivanja, odabrane su namirnice sa istom količinom i istog proizvođača. Za pojedine proizvode korišćena je ista klasa kvaliteta, u slučaju mesa ili najjeftinije u ponudi voće, povrće, šećer, hleb i slično“, istakli su u Pokretu potrošača.
Prema predstavljenim rezultatima zaključak je da se budžet potrošačke korpe može znatno smanjiti, jer cene od objekta do objekta osciliraju od par dinara, do preko 100 dinara, kao što je predstavljeno u našoj tabeli.

 

Prosečne cene u Boru

 

„Ukoliko se kupac odluči za kupovinu različitih proizvoda u različitim supermarketima, svako može smanjiti trošak i do 30 odsto“, naglašavaju iz pokreta.

 

 

Zoran Andrejić

 

 

„Naša namera je bila da medijima predstavimo uporedne cene, kako bi ove informacije lakše došle do svesti potrošača. Druga istraživanja se odnose na uporedne cene Bor – Novi Sad, gde se može videti da su naši supermarketi skuplji od novosadskih“, naznačio je Zoran Andrejić, predsednik Pokreta potrošača Bor.

 

 

Ovi rezultati su predstavljeni nakon završenog projekta „Odgovorni potrošač“, koji finansira ambasada kraljevine Norveške u Srbiji. U tom projektu su predstavljene preporuke koje su u sklopu ovog projekta date potrošačima, prodavcima i proizvođačima.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

SSP: Vlast urušava borsko zdravstvo upućujući radnike javnog sektora na sistematske preglede u privatne domove zdravlja

Ist Media

The Way To Search For Hard anodized cookware Brides On the internet and Get Great Asian Wife

Ist Media

The Last Word Information To Vietnamese Wedding brides

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X