Modec: Zbog slabijeg grejanja, u osnovnim školama skraćeni časovi

356 0

BOR, 20. februara 2012. (Milica Živković, Ist Media) Za borske osnovce završen je prinudni zimski odmor, ali su zbog lošijeg grejanja časovi i dalje skraćeni na 30 minuta u školama “3. oktobar” i “Vuk Karadžić”, rekla je za Ist Media koordinator rada osnovnih škola, Svetlana Modec.

 

 

Ona je dodala da učenici u školi „Petar Radovanović“ u Zlotu imaju isti problem sa grejanjem dok učenici iz Gornjana, koji nastavu pohađaju u Velikom Krivelju, ne uspevaju da dođu do škole zbog velikih smetova.

 

U četiri srednje škole u Boru nastava se odvija bez ikakvih problema. Iako je grejanje malo slabije, rečeno nam je da časovi nisu skraćeni. Jedini problem na koji ukazuju prosvetari, predstavljaju neočišćeni trotoari koji vode do škole, zbog čega su učenici primorani da se kreću saobraćajnicama.

 

Inače, kako bi se nadoknadila izgubljena nastava, školska godina za đake u Srbiji biće produžena za pet dana. Zbog skraćenja časova, učenici će imati radne subote čiji će se raspored održavanja znati do kraja februara.

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X