Misteriozni eksploziv u borskom vatrogasnom domu

1377 0
ilustracija
ilustracija

BOR, (IST Media) Minerski eksploziv velike razorne moći, otkriven je prošle nedelje u borskom Vatrogasnom domu. Nakon pet dana obaveštena je policija koja je izvršila uviđaj, nakon čega je eksploziv uništen, saznaje IST Media.

 

Prema našim saznanjima, sekretarica načelnika vatrogasne službe je u otvorila plakar u službenoj prostoriji i u njemu primetila sumnjivi materijal. Tada je ustanovljen sadržaj od ukupno četiri kilograma minerskog eksploziva, jedna ručna bomba m57, detonatori i municija raznog kalibra čije se poreklo ne zna.

 

„Misteriozni eksploziv bio je dovoljne snage da raznese Vatrogasni Dom uz neizbežne žrtve. Ne zna se odakle potiče ekslpoziv, ali je postojala realna opasnost od ugrožavanja građana i radnika Vatrogasnog doma“, rekao je naš izvor.

 

Za sada se ne zna otkud eksploziv u plakaru, ko ga je tu i kad odložio i sa kojim ciljem. Neke pretpostavke govore da je opasna materija na tom mestu više od jedne decenije.

 

A o kolikoj snazi eksploziva je reč, govori podatak da je prilikom uništenja na planiru došlo do oštećenja jedne obližnje kuće.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X