Mislite da ste spremni za Survivor? Okušajte se prvo u trci preživljavanja na Homolju

924 0

ŽAGUBICA, (Ist media) Da li ste spremni da dva dana preživite u šumi bez hrane, vode i prenoćišta?

Odgovor na ovo pitanje za najhrabrije stići će već ovog vikenda (8. i 9. oktobra), kada će se organizaciji Wild Serbia i saradnji sa Turističkom organizacijom opštine Žagubica a pod pokroviteljstvom opštine Žagubica, na prostoru neistraženih, pomalo divljih  i neukrotivih homoljksih planina, održati takmičenja u kategorijama avantura, opstanak i porodica.

homoljeHomolje: Divlje i divno 

Stazu od oko šezdeset kilometara (različite dužine za svaku kategoriju), potrebno je preći za dva dana u timovima od 2 do 4 člana. Od prateće opreme dozvoljeno je imati samo mapu terena, kresivo za paljenje vatre, nož i odeću koju takmičari imaju na sebi.

Ekipe će morati same da nalaze hranu, sklonište za prenoćište i vodu tokom trke. Pobednik trke biće ekipa koja sakupi najviše bodova, a oni se dobijaju za vreme koje je potrebno da se staza pređe, upaljenu vatru, napravljeno sklonište, pribavljenu hranu kao i za specijalne zadatke tokom same trke.

“Ciljevi manifestacije su promocija aktivnog i zdravog stila života kao i promocija turističkih destinacija u našoj zemlji,u ovom slučaju promocija opštine Žagubica”, kažu u Turističkoj organizaciji.

Ova manifestacija već sedam godina u nizu okuplja veliki broj takmičara ali i ljubitelja prirode, pa organizator veruje da će tako biti o ovog puta.

Najbolje očekuju vredne nagrade koje dodeljuje firma “Dolomite”.

Start i cilj trke biće Lovački dom  u naselju Medveđica.

Oni koji ne budu učestvovali u Survivor trci, nedaleko od Medveđice, u mestu Krepoljin, mogu prisustvovati i direktno učestvovati u manifestaciji Dani bilja i gljiva, koja se održava već 11 godina.

Svi zainteresovani učesnici ove manifestacije, biće podeljeni u grupe i ići će u berbu gljiva po obližnjim šumama. Posetioci će imati priliku da pogledaju izložbu ubranih i prikupljenih
gljiva, zatim izložbeno prodajne štandove sa suvenirima i domaćim proizvodima, bogat kulturno-umetnički program, ali će isto tako imati priliku da probaju specijalitete napravljene sa raznim vrstama gljiva i bilja.

Ovu Manifestaciju organizuje Ekološko društvo „Studenac” iz Krepoljina.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X