Mirković pošao stazama Palme – Nagradno putovanje za najbolje poljoprivrednike

568 0

ZAJEČAR, (IST Media, Snežana Stanojević) Najbolji poljoprivredni proizvođači sa teritorije grada Zaječara imaće mogućnost da na kraju poljoprivredne sezone besplatno obiđu uspešne poljoprivredne firme u Austriji, Nemačkoj i Italiji.

 

Grad Zaječar je doneo odluku da se formira komisija koja će pratiti rad poljoprivrednika u svim selima i gradskim naseljima a na osnovu najboljih rezultata biće odradbrano njih 65 koji će 7 dana, o trošku grada, boraviti u pomenutim zemljama.

 

“Komisija će odabrati registrovane poljoprivredne proizvođače koji imaju tržišno orijentisan razvoj poljoprivredne proizvodnje tj. najveće poljoprivredne proizvođače iz naše opštine. Trenutno se vrše pregovori sa vodećim poljoprivrednim kompanijama, udruženjima i institutima u Italiji, Austriji i Nemačkoj koje će obići nagrađeni poljoprivrednici.” kaže Maja Miletić, član gradskog veća grada Zaječara zadužena za oblast poljoprivrede.

 

poljoprivrenik

 

Prema rečima predsednika Skupštine grada Zaječara Saše Mirkovića, cilj donošenja ovakve odluke je unapređenje poljoprivredne proizvodnje na teritoriji grada Zaječara, omogućavanjem našim poljoprivrednicima da na delu vide iskustva poljoprivrednika u razvijenim evropskim zemljama.

 

“Naše poljoprivrednike, osim inovacija u oblasti poljoprivredne proizvodnje, u budućnosti očekuju i novi propisi i administrativna ograničenja vezana za približavanje naše zemlje EU. Prevazilaženje ovih problema moguće je kroz stalne edukacije, usavršavanja i prihvatanje novina od drugih zemalja kao sto je Austrija koja je lider u Evropi u oblast mlekarstva i govedarstva, Italija koja je melioracionim radovima i proširenjem kanalske mreže dobila 50.000 ha obradive površine i poznatu po proizvodnji vina, Nemačka koja je vodeća u oblasti visoko mehanizovane i dobro organizovane poljoprivrede.” dodala je Maja Miletić.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X