Mirko

1991 9

 

Upoznali smo se u septembru prošle godine. Visok, mršav, avanturistički buntovni pogled, malo sramežljiv i nepoverljiv. Bio je to prvi utisak. Odobrovoljio se kada je sa CD-a krenuo dinamičan bluz, započeli smo ljudski, drugarski razgovor. Krenuli smo ka zapadu na četiri točka. On je voleo dva.

 

Krenuo je sa ocem da slika, snima, da zaradi. Ali imao je drugu opsesiju.

 

mirko_jovanovic– Sale, pogledaj, – kazao je, pružajući mi mobilni telefon pošto smo stigli u Beč. Snimio je svoju avanturu na motoru. Skazaljka je pokazivala oko 200 na sat. Ne sećam se tačno. Put se sužavao dramatično, a on je bio miran i zadovoljan.

 

–  Čoveče, rekao sam mu, – pa to je suludo! – Zamisli da se bilo šta pojavi na putu, to je kraj! Ne smeš da na motociklu misliš samo na sebe. Nemoj misliti koliko bi, ne daj Bože, to bilo strašno za tebe. Zamisli koliko bi to teško palo ljudima koji te vole“, rekao sam mu.

 

-Ne brini stari, ja uvek razmišljam o tome, uvek idem na sigurno- , rekao je tad.

 

Za pet dana neprestanog druženja postao mi je drag mladić. Zavoleo sam ga, njegov duh, želju za avanturom, dečak bez kompromisa, sa strašću koju ne može da zaustavi.

 

Poslednji put sreli smo se u gradu, nosio je kacigu koja je visila na laktu.

 

– Jel ide, pitao sam ga. – Naravno, – kratko je odgovorio kroz šarmantan osmeh i dao five.

 

Juče su mediji objavili strašnu vest. Mladić M.J. iz Bora, poginuo je vozeći motocikl. Nesreća se dogodila na putu Zaječar – Paraćin. Nije stigao da izbegne udarac u automobil. Vozio je prebrzo, ponesen dobrim asfaltom i snažnom kubikažom.

 

Krenuo je u vožnju na svom dvotočkašu kojim se ponosio, pošto je prethodno delimično pokosio travnjak ispred kuće. Rekao je da će se vratiti da dovrši posao, jer mu takve stvari nisu padale teško.

 

Travnjak je juče ostao nepokošen…

 

 

Mirko Jovanović,  1991 – 2016.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

There are 9 comments

 1. Šteta za mlad život, a opet sa druge strane “Skazaljka je pokazivala oko 200 na sat”, “nosio je kacigu koja je visila na laktu”, na slici vozi bez kacige, vozi motor koji je za trke, ne za ulicu…

  Odgovori
  1. Kacigu ke nosio poslednji dan kad su se videli na laktu,lepo je napisano.Zasto osudjivati mladica kad je on tu najmanje kriv!Sve nas ponese put i da zavrnemo gas,yena sa dzipom mu je presekla put on nije kriv…Dzabe raspravljamo ko je kriv ko nije,zivot je izgubljen.iskreno saucesce njegovoj porodici i prijateljima…

   Odgovori
  1. Necoveku necovecni! On je bio jedna divna osoba, bez mrve zlobe u sebi, a svakako bez zelje da “glumata frajera” ili bilo sta drugo. Bio je veseo i ljubazan decko, jedini mu je “greh” bila ta ljubav prema motorima i brzini. Sram te bilo!

   Odgovori

Leave a comment

Your email address will not be published.

X