Miodrag Kokelić predsednik borskog odbora Pokreta Vlaškog Ujedinjenja

757 0

BOR, (IST Media) Narodni poslanik u Skupštini republike Srbije iz Petrovca na Mlavi, Slobodan Perić, izabran je za predsednika Pokreta Vlaškog Ujedinjenja, na nedavnoj Izbornoj skupštini održanoj na Borskom jezeru.

 

Pokret vlasskog ujedinjenja DSCN0038

 

 

Za zamenika pokreta, čije je sedište u Petrovcu na Mlavi, izabran je Dragan Janošević iz Bora, apsolvent Fakulteta političkih nauka u Krajovi, a za generalnog sekretata Srđan Perić, diplomirani pravnik iz Velikog Gradišta.

 

Za predsednika Opštinskog odbora u Boru izabran je reditelj, Miodrag Kokelić.

 

Pokret vlasskog ujedinjenja DSCN0042

 

Svečanom delu sednice prisustvovali su mnogobrojni gosti, poslanici u Narodnoj Skupštini republike Srbije, predstavnici političkih partija iz Borskog, Braničevskog i Zaječarskog okruga, predstavnici Nacionalnog Saveta Vlaha,Foruma Vlaha, Udruženja Vlaha Primovara Zlot i drugih nevladinih organizacija.

 

“Pokret je formiran za sada kao udruženje građana (NVO), delovaće na teritoriji Srbije i dijaspore, i zalagaće se, na prvom mestu, za ekonomski i infrastrukturni razvoj Istočne srboje, za što brži put Srbije ka EU kao i za očuvanje identiteta, tradicije i kulture Vlaha. Pokret se aktivno priprema za izbore za Nacionalni Savet Vlaha kao i za lokalne izbore u Majdanpeku” čulo se na izbornoj Skupštini.

 

Pokret vlasskog ujedinjenja DSCN0052

 Slobodan Perić

U proteklom periodu formirano je 25 opštinskih i gradskih odbora pokreta širom Srbije. Skupštini je prisustvovalo 105 delegata iz Srbije i dijaspore.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X