Ministar Stefanović: Novi Zakon u korist odgovornog policajca

Objavljeno at 11:50
406 2

BOR (IST Media), Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Nebojša Stefanović, čestitao je juče svim pripadnicima policije Međunarodni praznik rada 1. maj, najavljujući novi Zakon o policiji, koji će omogućiti bolje uslove rada i efikasniji rad ove službe.

 

“Ove godine ćemo predložiti Skpštini Srbije novi Zakon o policiji, koji će nam omogućiti bolje raspoređivanje policije u Policijskim upravama, karijerno napredovanje, bolju kontrolu rada i sve što će činiti da policija bude efikasna i bliža svom narodu i zajednici”, rekao je Stafanović u Boru, gde je, u pratnji direktora policije Milorada Veljovića, razgovarao sa predstavnicima reprezentativnih policijskih sindikata (Nezavisni sindikat policije i Policijski sindikat Srbije) i načelnicima policijskih uprava iz Bora, Zaječara, Požarevca, Jagodine, Kruševca, Niša, Prokuplja i Pirota.

 

20150501_101500stefanovich radiccevich mup

 

Ministar Stefanović je rekao da se u Ministarstvu radi na tome da se na realnim osnovama i u skladu sa mogućnostima zemlje, do kraja godine povećanju zarade  svih radnika u MUP-u ali i poboljšaju njihova prava.

 

“Policija će stati iza svakog svog pripadnika, jer će novi zakon napraviti napredak u tom pravcu. Policija će ubuduće videti da se ceni njihov rad i požrtvovanje, videće se da cenimo onog policajca koji nije korumpiran i koji ne sarađuje sa kriminalcima, već se maksimalno zalaže za povećanje bezbednosti, a takvih je u policiji preko devedeset odsto”, rekao je Stefanović i dodao da “scene u kojima su policajci mete i predmet iživljavanja, od sportskih manifestacija do drugih okupljanjima na ulicama, ubuduće više ne sme biti slika Srbije”.

 

20150501_101524stefanovich radiccevich mup

 

On je poručio građanima da cene i poštuju policiju koja radi težak posao, ali i da će se od policije zahtevati maksimalno odgovorno obavljanje zadataka.

 

Najavio je nove uniforme za policajce, koje bi trebalo da stignu već ovog meseca.

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

There are 2 comments

  1. Interesuje me zašto ni jedan lokalni medij nije objavio vest o oružanoj pljački koja se desila 21.04.2015. godine u prostorijama za naplatu struje i stanarine u Novom gradskom centru u Boru.

    Odgovori

Leave a comment

Your email address will not be published.

X