Ministar Stefanović: Novi Zakon u korist odgovornog policajca

Objavljeno at 11:50
381 2

BOR (IST Media), Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Nebojša Stefanović, čestitao je juče svim pripadnicima policije Međunarodni praznik rada 1. maj, najavljujući novi Zakon o policiji, koji će omogućiti bolje uslove rada i efikasniji rad ove službe.

 

“Ove godine ćemo predložiti Skpštini Srbije novi Zakon o policiji, koji će nam omogućiti bolje raspoređivanje policije u Policijskim upravama, karijerno napredovanje, bolju kontrolu rada i sve što će činiti da policija bude efikasna i bliža svom narodu i zajednici”, rekao je Stafanović u Boru, gde je, u pratnji direktora policije Milorada Veljovića, razgovarao sa predstavnicima reprezentativnih policijskih sindikata (Nezavisni sindikat policije i Policijski sindikat Srbije) i načelnicima policijskih uprava iz Bora, Zaječara, Požarevca, Jagodine, Kruševca, Niša, Prokuplja i Pirota.

 

20150501_101500stefanovich radiccevich mup

 

Ministar Stefanović je rekao da se u Ministarstvu radi na tome da se na realnim osnovama i u skladu sa mogućnostima zemlje, do kraja godine povećanju zarade  svih radnika u MUP-u ali i poboljšaju njihova prava.

 

“Policija će stati iza svakog svog pripadnika, jer će novi zakon napraviti napredak u tom pravcu. Policija će ubuduće videti da se ceni njihov rad i požrtvovanje, videće se da cenimo onog policajca koji nije korumpiran i koji ne sarađuje sa kriminalcima, već se maksimalno zalaže za povećanje bezbednosti, a takvih je u policiji preko devedeset odsto”, rekao je Stefanović i dodao da “scene u kojima su policajci mete i predmet iživljavanja, od sportskih manifestacija do drugih okupljanjima na ulicama, ubuduće više ne sme biti slika Srbije”.

 

20150501_101524stefanovich radiccevich mup

 

On je poručio građanima da cene i poštuju policiju koja radi težak posao, ali i da će se od policije zahtevati maksimalno odgovorno obavljanje zadataka.

 

Najavio je nove uniforme za policajce, koje bi trebalo da stignu već ovog meseca.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Lovci na metal pobedili grad

Piše - 26. September 2014. 0
BOR, (S.T. IST Media) Novoizlivena bista borskog rudara i heroja NOB-a Jovana Vučkovića, čija je originalna verzija sa spomen pločom…

There are 2 comments

  1. Interesuje me zašto ni jedan lokalni medij nije objavio vest o oružanoj pljački koja se desila 21.04.2015. godine u prostorijama za naplatu struje i stanarine u Novom gradskom centru u Boru.

    Odgovori

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X