Ministar rudarstva Milan Bačević: Nema kriminala u sadašnjem menadžmentu RTB

907 0

BOR, (IST Media) Ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Milan Bačević, izjavio je da se uverio da ne postoje kriminalne radnje u sadašnjem menadžmentu Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor.

 

On je rekao da je ministarstvo na čijem je čelu, danima bilo `bombardovano` informacijama sa različitih adresa o navodnom kriminalu, ali da je u Boru dobio odgovor na sva pitanja zbog kojih je danas došao u taj grad.

 

„Sve informacije kojima smo mesecima bili zatrpavani pokazale su se kao neistina i zla namera pojedinaca. Priče o kriminalu ne stoje u ovom menadžementu, ali ne isključujem da je toga bilo ranije“, rekao je ministar Bačević.

 

Bačević ima poverenja u sadašnje poslovodstvo RTB

 

Kazao je kako se uverio da sporne privatizacije u Boru nisu vezane za ovaj menadžment i za mandat ljudi koji trenutno vode Basen Bor.

 

Direktor RTB Blagoje Spaskovski i ministar Bačević

„Ako je bilo kriminala time treba da se bave istražni organi a ne Vlada Srbije i Ministarstvo rudarstva“, dodao je ministar rudarstva.

 

Ministar Bačević je najavio da će u Majdanpeku ponovo početi proizvodnja zlatnog nakita i izraio nadu da će i u Boru, kao nekada, biti pokrenuta proizvodnja finalnih proizvoda.

 

Još nisu data istraža prava za istraživanje nikla na Morkoj Gori

 

Odgovarajući na pitanja novinara, Bačević je izjavio da nikada nije dato istražno pravo za istraživanje nikla na Morkoj Gori.

 

„Priča o niklu je iscenirana i izmišljena kao problem. To je klasična zamena teza zluradih pojedinaca. Istraživanja tek treba da pokažu da li će ikada biti preade i podsetio da istraživanje nisto isto što i eksploatacija i prerada koji dolaze kasnije.  Ipak, to ne znači da se neće dati prava na preradu, jer, da li će do toga doći, zavisi od rezultata istraživanja“, rekao je Bačević.

 

Na konstataciju da je Mokra Gora park prirode, on je rekao da to ne znači da život tamo treba da stane.

 

„Ne znači da nešto što je park prirode treba da zaustavi potencijalni razvoj i ostvarivanje profita. Ipak taj koji bi da od nečega napravi profit nije oslobađen obaveza da vodi računa o zaštiti životne sredine i zdravlja ljudi“, dodao je Bačević.

 

Zaključio je da po toj logici ni Bor ne bi trebalo da postoji, ali ni Topionica i površinski kopovi.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X