Mini raspust i za srednjoškolce

184 0

Na današnjem zasedanju Kriznog štaba, doneta je odluka da i srednjoškolci, kao i osnovci imaju mini jesenji raspust. Dakle, odmor će trajati 3 dana i počinje od srede naredne nedelje.

U početku, ideja je bila da nastava bude održana onlajn, ali se od nje odustalo i đaci će ipak biti u obavezi da u ponedeljak i utorak odu u školu.

Produženi raspust je kao opciju prvo spomenuo ministar prosvete Branko Ružić, a da se o tome pomnoo razmatralo pomenuo je epidemiolog Predrag Kon.

U osnovnim školama ozbiljno razmišljamo o tome da bi bilo korisno da se produži raspust. Sistem je napravljen tako da ne mora da se skraćuje nastava, ali kad već dajete raspust, smisleno je da se on produži. Dolazilo je do klastera u tri srednje škole u Beogradu. Zabeležen je 61 novi slučaj zaraze u srednjim i 57 u osnovnim školama prošle nedelje, što je dva i po puta više nego ranije i taj broj će se povećavati. Produženi raspust bismo kombinovali sa drugim merama koje mogu da budu primenjene – kaže dr Kon.

Što se tiče osnovnih škola ukupno je zaraženo prethodne nedelje 47 učenika i 34 nastavnika, podaci su koje je „Blic“ dobio od Ministarstva prosvete.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X